Kim Milyoner Olmak İster Su Ayhan kimdir? Neler söyledi?

Su Ayhan, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada sorulan Çin Seddi hangi ülkededir sorusunda "Çin" cevabını verebilmek için 2 joker hakkını harcadı. Ayhan, sosyal medyadan eleştirilere cevap verdi. Herkes Ayhan'ın kim olduğunu ve neler söylediğini merak ediyor. Peki Su Ayhan kimdir? Kaç yaşında? Neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Kim Milyoner Olmak İster Su Ayhan kimdir? Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmada, yarışmacıya, "Çin Seddi nerededir?" sorusu sorulmuş, yarışmacı ise doğru cevabı verebilmek için iki jokerini harcamıştı. Sonrasında ise sosyal medyada gündeme oturdu. Su Ayhan ise sosyal medyadan eleştirilere cevap verdi. Peki Kim Milyoner Olmak İster Su Ayhan kimdir? Kaç yaşında? Neler söyledi? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Kim Milyoner Olmak İster Su Ayhan kimdir? Neler söyledi?

ATV'de Murat Yıldırım'ın sunduğu 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında ilginç anlar yaşandı. Yarışmaya İstanbul'dan katılan 26 yaşındaki Su Ayhan isimli yarışmacı, 4. soruda hem sunucuyu hem de ekran başındakileri şaşkınlığa uğrattı.

SEYİRCİ DE EMİN OLAMADI

İlk joker hakkını seyirciden yana kullanan yarışmacı, istediği cevabı alamadı. Seyircinin sadece yüzde 51'i Çin cevabını verdi fakat yarışmacı Su Ayhan bu kez de telefon jokerini kullandı. Telefondaki arkadaşından Çin cevabını alan Ayhan, doğru şıkkı işaret ederek yarışmaya devam edebildi.

SESLİ SORUDA ELENDİ

Su Ayhan, sesli soruda doğru cevap olan "Yaşar Güvenir" yerine "Özdemir Erdoğan" şıkkını seçince bin TL alarak yarışmadan elendi.

Yarışmacıyla ilgili sosyal medyadan çok sayıda yorum geldi. Twitter'da da 'Çin Seddi' kelimesi trend oldu.


ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Su Ayhan adlı yarışmacı, sosyal medyada kendisine yapılan eleştirilere bir yanıt verdi.

Ayhan, "Bana yarışmada 3 tane joker hakkı tanınıyor ve ben bunu babamın jokeriymiş gibi istediğim gibi kullanırım. Bu sizi ilgilendirmez" dedi.

İşte Ayhan'ın o açıklaması:

"Benim güzel ülkemin Einstein kılıklı güzel insanları. Hepiniz var ya birer zeka küpüsünüz, maşallahınız var, gerçekten. Gurur duyuyorum hepinizle, özellikle o kötü yorumları yapanlarla... Oturup ağlamıyorum çocuklar, zahmet etmeyin. Bu arada hemen merak edilen bir şeye açıklık getireyim, işte kurgu muydu, gerçek miydi, bilerek mi yapıldı falan. Şimdi bana yarışmada 3 tane joker hakkı tanınıyor ve ben bunu babamın jokeriymiş gibi istediğim gibi kullanırım. Bu sizi ilgilendirmez, haberiniz olsun."

KİM MİLYONER OLMAK İSTER?

Kim Milyoner Olmak İster?, 2 Ağustos 2011'den beri atv'de yayınlanan yarışma programı. Murat Yıldırım tarafından sunulmaktadır.

"Kim Milyoner Olmak İster?" yarışma programı Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün izleyicileriyle buluşmaktadır.

Yarışmanın sunucusu Kenan Işık'ın 21 Mart 2014 tarihinde beyin kanaması geçirmesi ve programı sunamayacak olması nedeniyle, sezon sonuna kadar sırasıyla birçok ünlü dostu tarafından sunuldu. Daha sonra Selçuk Yöntem üç yıl programın sunuculuğunu üstlendi. 2017 yılının Şubat ayında Murat Yıldırım programın sunumunu devraldı.

Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. 2. soruda 1.000 TL, 7. soruda ise 15.000 TL'lik baraj soruları var. Yarışmayı kaybettiğiniz takdirde en son geçtiğiniz baraj sorusunun ödülü sizin olur. Çekildiğiniz takdirde en son yanıtladıgınız sorunun ödülünü alırsınız. Ayrıca size sunulan 4 joker hakkının 3'ünü istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Diğer joker hakkı yani çift cevap hakkı; 7. sorudan sonra kullanabilirsiniz.

Yeni yarışmada eski yarışmadan farklı olarak bir adet "sesli soru" sorulmaktadır. Yarışmacı öncelikle ses kaydını dinliyor ve ses kaydı ile ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlamaya çalışıyor. Sesli soru 2. baraj olarak kabul edilen 7. soru dahil olmak üzere ilk 7 soruluk bölümde sorulmaktadır.

JOKER HAKLARI

Telefon: Yarışmacının başvuru sırasında adını verdiği 3 arkadaşından birini arayıp 30 saniye içinde soru hakkında fikir alışverişinde bulunabilir.
Yarı yarıya (50:50): Bilgisayar yanlış olan 2 seçeneği rastgele çıkarır.
Seyirciye Sorma: Seyircilere verilen el bilgisayarı sayesinde sorunun cevap hakkında bir seçim yaparlar. Verilen cevaplar grafik olarak yansıtılır.
Çift Yanıt: Daha önceki sürümlerinden farklı olarak eklenen bu joker sayesinde soruya 2 defa yanıt verilebilir; ancak jokeri kullanan yarışmacılar çekilemez ve sadece 7. sorudan sonra kullanılır. Ayrıca çift yanıtın kullanımı sırasında verilen ilk yanıt yanlış ise o yanıt gri renk ile gösterilir.

ATV

Türkiye'de 90'lı yıllar da "devlet televizyonu" tekelinin Turgut Özal'ın girişimiyle kırılması ile devlete ait televizyon alanın özel kesime açılması sonrası birçok kanallı birlikte 9 Eylül 1992'de Satel (Sabah Televizyonu) adıyla Dinç Bilgin tarafından kurulmuş, şirket ismini Sabah ve Televizyon kelimesinden almıştır. Kanalın ilk anchorman'i Güneri Civaoğlu olmuştur. 12 Temmuz 1993 itibarıyla atv adıyla şimdiki ismiyle yayın yapmaktadır.

atv, 90'lı yıllarda TRT, Star TV, Show TV ve Kanal D'den sonra yayınladığı Süper Baba, İkinci Bahar, Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar, Mahallenin Muhtarları, İlişkiler, Gurbetçiler, Sıcak Saatler, Baba Evi, Böyle Mi Olacaktı, Affet Bizi Hocam gibi yerli dizileriyle de büyük seyirci kitlesine sahip olmuştur.

Prima TV, Kiss TV, Yeni TV, Sabah, Yeni Asır, Bugün, Asabi, Ateş, Yeni Yüzyıl, Takvim ve Fotomaç gazeteleri, Kiss FM, Yeni Radyo, Romantik Radyo, Şık FM, Radyo Sport, Aktüel, Şamdan, Para, Sinema ve birçok dergileri ile Merkez Medya Grubu'nu oluşturuldu.

Tartışma programlarında çığır açan Siyaset Meydanı'nda 1994 yılında yayınlanan ilk sezonu atv'ye çok büyük reyting sağlamıştır.

Mayıs 2005 yılında Ciner Grubu tarafından satın alındı. 1 Nisan 2007'de tarihi içlerinde Kanal 1 ve Sabah gazetesinin de bulunduğu birçok televizyon kanalı ve gazeteye Merkez Medya Grubu iştirakleri dahil TMSF tarafından el konuldu. 2007 yılında gerçekleştirilen ihale sonucu atv ve Sabah gazetesinin sahibi Merkez Yayıncılık, Çalık Holding'in sahibi olduğu Turkuvaz A.Ş.'ye satılmıştır. Halen Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı olarak yayınlarını sürdürmektedir. 2013 Aralık ayında Kalyon İnşaat sahibi olduğu Zirve Holding patronu Orhan Cemal Kalyoncu tarafından satıldı. Halen a2, a Haber, a Spor, a News, minikaGO, a Para, Radyo Turkuvaz, Vav Radyo, Sabah gazetesi, Yeni Asır gazetesi, Takvim gazetesi ve Fotomaç gazetesi bünyesinde bulunmaktadır.

atv, 4 Eylül 2013'ten itibaren 16:9 geniş ekran formatına geçmiştir.

 

Kim Milyoner Olmak İster Su Ayhan kimdir? Neler söyledi? ile ilgili etiketler Kim Milyoner Olmak İster Çin Seddi su ayhan kimdir sorusu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.