Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Kimdir? Sağlık durumu nasıl? Yerine kim geçecek? Son durumu

Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un geçirdiği kalp ameliyatı sırasında öldüğü iddia edildi. Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un kimdir? sorularının cevapları araştırılmaya başladı. İşte Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Ülkesini yönettiği baskıcı sistemle eleştirilen Kim Jong'un'un öldüğü iddia edildi. Ülkesinde geçirdiği kalp ameliyatı sırasında hayatını kaybettiği söylentileri güçlenmeye devam ediyor. Kim Jong-un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un kimdir? sorularının cevapları araştırılmaya başladı. İşte Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kapalı bir rejim olması nedeniyle dünyanın en çok merak ettiği ülkelerden biri Kuzey Kore. Son olarak Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kalp ameliyatı olduğu biliniyor ancak hastalığı ve sağlık durumuyla ilgili detaylar sır gibi saklanıyor.

Güney Kore'ye sığınan Kuzey Korelilerin ülkelerinden haber vermek için kurduğu "Daily NK" internet sitesi, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim'in ameliyatı ve sağlık durumuyla ilgili yeni iddialar ortaya attı. "Daily NK" da yer alan haberde, Kuzey Kore lideri Kim'in ailesi için özel inşa edilen Hyang San Kliniği hakkında bilgi verildi.

Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Kimdir? Sağlık durumu nasıl? Yerine kim geçecek? Son durumu

Kuzey Kore lideri Kim'in kısa süre önce kalp ameliyatı olduğu klinik başkent Pyongyang'ın 120 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Kim ailesi burada yaşıyor. Şimdiki liderin babası Kim Jong-il'in babası 1994 yılında kalp yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Dönemin lideri Kim Jong-il babası Kim Jong-sung'un başkent Pyongyang'daki hastaneye yetiştirilemediği için yaşamını yitirdiği sonucuna vardı. Kim Jong-il ailenin kullanması için özel bir hastanenin inşa edilmesine onay verdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kalp ameliyati olduğu hastane de burası. Hastanenin Almanya ve Japonya'dan getirilen son teknoloji tıbbi araç ve gereçlerle donatıldığı iddia ediliyor. Hastanedeki doktorların eğitim için sürekli yurtdışına gönderildiği de belirtiliyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ameliyatını gerçekleştiren doktorun Almanya'da düzenli olarak eğitim programlarına katıldığı ileri sürüldü. Geniş güvenlik önlemleri altında yaşayan doktorun özel koruması olduğu da ifade ediliyor.

Kuzey Kore'yi yakından takip eden uzmanlar, ağır sağlık sorunları yaşadığı için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ortalıkta görünmediğini ileri sürüyor.

Amerikan CNN televizyonu bir istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberinde, "ABD'nin, Kuzey Kore lideri Kim'in bir ameliyat sonrası sağlık durumunun ağır olduğuna ilişkin istihbaratı değerlendirdiğini" ileri sürmüştü. ABD Başkanı Donald Trump da, CNN televizyonunu Kuzey Kore lideri Kim'in sağlık durumuyla ilgili yalan haber yapmakla suçlamıştı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap ise konuya ilişkin haberinde, Güney Kore istihbaratının, Kuzey Kore liderinin sağlık durumuna ilişkin olağan dışı bir durum görmediğini aktarmıştı.

Kim Jong-un'un, 12 Nisan'da kardiyovasküler ameliyat geçirdiği ve Hyang San bölgesindeki konutunda tedavi gördüğü bilgisi yer almıştı.

Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Kimdir? Sağlık durumu nasıl? Yerine kim geçecek? Son durumu - Resim : 2

Kim'in sağlığının "çok sigara içme, obezite ve aşırı çalışma" nedeniyle bozulduğu ifade edilen haberde, Kuzey Kore liderini tedavi eden tıbbi ekibin çoğunun, Kim'in sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine 19 Nisan'da Pyongyang'a döndüğü, sadece bir kısmının iyileşme döneminde Kim'e refakat ettiği belirtilmişti.

Kim Jong-un'un sağlık durumuna ilişkin spekülasyonların uluslararası kamuoyuna bomba gibi düşmesinin ardından sessizliğini koruyan Kuzey Kore basını, 'rutin' haberlerini sürdürdü.

İddialara hiç değinmeyen basın, Kim'in eski açıklamalarını haberleştirdi ve daha önce çekilmiş fotoğraflarını kullandı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ve resmi gazete Rodong Sinmun, olağan haberlerini vermeyi sürdürdü. Genelde olduğu gibi Kim'in adı tüm gazetelerde sık sık geçti ancak sağlığıyla ya da nerede olduğuyla ilgili bir bilgi verilmedi.

ÖLÜRSE YERİNE KİM GEÇECEK?

Kim Jong-un, babası Kim Jong-il'in 2011'de kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından yönetimi devralan üçüncü nesil aile üyesi.

Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Kimdir? Sağlık durumu nasıl? Yerine kim geçecek? Son durumu - Resim : 3

Dolayısıyla Kim'in sağlığıyla ilgili iddialar da onun yaşamını yitirmesinin ardından yönetimi kimin devralacağı sorularını beraberine getirdi.

Kim'in bir çocuğu olup olmadığına dair açık ve kesin bir bilgi olmaması da durumu karmaşıklaştırdı.

Uzmanlara göre bir çocuğu varsa, ülkeyi yönetecek yaşa gelene kadar Kim'in kız kardeşi ve ona sadık isimler yönetimi devralabilir.

Kim'in halefi olarak gösterilen en güçlü aday ise kız kardeşi Kim Yo-jong oldu. Kız kardeş Kim, son iki yılda devlet yönetiminde bir hayli ön plana çıktı.

İşçi Parti'nin politbürosuna seçilen, parlamentoya giren Kim, İşçi Partisi Merkez Komitesi Daire Direktörü Birinci Yardımcısı titrini kullanıyor. Kim, ayrıca nisan başından beri çeşitli resmi etkinliklerde abisini temsil ediyordu.

Kim Jong-un'un 15 Nisan'da ülkenin kurucusu olan dedesi Kim Il-sung'un doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve ülkenin en önemli etkinlikleri arasında yer alan kutlamalara katılmaması sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu.

Kim'in sağlık durumuyla ilgili iddialar ilk olarak CNN tarafından dile getirilmişti. CNN, ABD'li yetkililerin açıklamalarını dayanak göstermişti.

Kim Jong-un öldü mü? Kuzey Kore lideri ile ilgili o detay da ortaya çıktı
Ancak Güney Koreli yetkililer bunu doğrulayamadıklarını ve 'Kuzey Kore'de 'olağandışı bir durum' tespit etmediklerini duyurmuştu. Benzer şekilde Çinli yetkililer de haberlerin doğruluğundan şüphelendiklerini açıklamıştı.

ABD'li yetkililer durumu yakından izlediklerini söylerken, Başkan Donald Trump ise "İyi olmasını diliyorum, aramızda iyi bir ilişki var" demişti.

GÖZLER EŞİNE ÇEVİRİLDİ

CNN'de yer verilen ve ABD istihbarat yetkililerine dayandırılan habere göre, kalp ameliyatı olan Kuzey Kore liderinin durumunun ciddi olduğunu ve hayati tehlikesi bulunduğunu iddia etti.

Kim Jong-un'un Kuzey Kore'nin en önemli tatillerinden olan 15 Nisan'da gözler önüne çıkmadı bu durum spekülasyonları da artırdı.

Güney Kore haber sitesi Daily NK pazartesi gecesi erken saatlerde Kim'in tam anlamıyla iyileşmeye başladığını yazdı. İsimsiz bir kaynağa dayandırılarak hazırlanan haberde başka hiçbir detaya yer verilmemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

CNN'e konuşan eski CIA Kuzey Kore bölüm başkan yardımcısı Bruce Klinger, "Kim'in sağlığı ile ilgili birçok söylentinin yalan olduğunu görmüştük, ancak ülkenin aşırı gizliliği gerçekleri ortaya çıkarmayı da zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Kuşkusuz dünyanın en ilginç liderlerinden bir Kim Jong Un. Kuzey Kore'nin kapalılık haline bağlı olarak tamamen gizli bir hayat süren, yaşamından bilgiler gizli kaynaklar ile sızan Kim Jong Un'un eşi Ri Sol Ju hakkında da pek fazla bilgi bulunmuyor. Elde olan bilgiler ise sadece Güney Kore istihbaratının elde ettiği bilgiler. İşte Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve eşi Ri Sol Ju'nun gizli yaşamı.

2012'de Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un eşi olarak medyada yer almaya başlayan Ri Sol Ju hakkında çok az bilgi yer alıyor.

Güney Kore istihbarat raporlarına göre, Ri Sol Ju şu anda 28 yaşında ve üç çocuk annesi olarak biliniyor.

Genç kadının yer aldığı sayılı davet arasında Pyongyang Eğlence Parkı'nın açılışı bulunuyor.

Kim ve Ri'nin tam olarak ne zaman evlendikleri ise bilinmiyor. Bazı kaynaklara göre Kim Jong Un ve Ri Sol Ju'nun nikahları 2009 yılında gerçekleşti.

Diğer kaynaklarda ise çiftin 2010 yılında bir klasik müzik konserinde tanıştıkları belirtiliyor.

Ri Sol Ju'nun, Kim Jong Un'dan önceki hayatı tamamen kapalı bir kutu...

Bu arada söylemekte fayda var; Kim Jong Un'un eski sevgilisi Hyon Song-wol'u idam ettirdi.

Şimdi geri dönelim Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve eşi Ri Sol Ju'nun gizli yaşamına. Güney Kore kaynaklarına göre Ri, Çin'de müzik eğitimi aldı. Ardından 2005 yılında Kuzey Kore'yi ziyaret etti.

Ri Sol Ju ile ilgili başka bir bilgi de Ri'nin pahalı bir moda zevkinin olması. Medyada yer alan fotoğraflara göre Kuzey Kore halkı kıtlıkla mücadele ederken Kim'in eşi lüks çantalar takıyor.

Diğer yandan aylardır gözlerden uzakta bir yaşam sürdürmesi nedeniyle Ri'nin üçüncü çocuğunu geçtiğimiz şubat ayında dünyaya getirdiği iddia ediliyor.

Güney Kore basını, Ri'nin, önceki iki çocuğunun da kız olduğunu varsayıyor. Bu nedenle Kim'in liderliğini devralması için bir erkek çocuk istediği konuşuluyor.

 

Kim Jong-Un öldü mü? Kuzey Kore lideri Kim öldü mü? Kimdir? Sağlık durumu nasıl? Yerine kim geçecek? Son durumu ile ilgili etiketler Kuzey Kore Son dakika Kim Jong-un ölüm Ameliyat lider ülke
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.