Eğitim Bakanı 'Kim' vurduya gitti!

İnsanlık dışı yönetim şekliyle tüm dünya tarafından hayretle takip edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yine bir skandala imza attı. Eniştesini köpeklere yem eden, bir generali piranalara parçalatan Kim Jong-un'un bu kez de Eğitim Bakanı Ri Guk Chol'u öldürttüğü öne sürüldü.

Güney Kore merkezli Daily NK gazetesi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili önemli haberi sayfalarına taşıdı.

Habere göre, Kim Jong-un yeterli görüntülü arama gerçekleştirmeyen, yönetimin ilkelerini uygulamada başarısız olan ve iş yükünden de şikayet eden Eğitim Bakanı'nı idam etti.

Daily NK haberini, Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı'ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG'nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Eğitim Bakanı 'Kim' vurduya gitti!

Soruşturmanın ardından adı açıklanmayan eğitim bakanı idam edildi. Daily NK, yeni Eğitim Bakanı'nın adını Ri Guk Chol olarak verdi. Ri Guk Chol, ülkenin ilk üniversitesi olan başkent Pyongyang'daki Kim Il Sung Üniversitesi'nin rektörü olarak görev yapıyordu.

Kim Jong-un vatana ihanetle suçladığı eniştesi Çang Sung-taek ve 5 diğer görevliyi, 2013 yılının sonunda düzenlenen Komünist Partisi Genel Kurul Toplantısı'ndan üniformalı görevler tarafından apar topar çıkarttırmış, daha sonra köpeklerle dolu bir kafese attırmıştı.

Eğitim Bakanı 'Kim' vurduya gitti! ile ilgili etiketler Kuzey Kore Kim Jong-un idam eğitim bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.