Kim düğmeye bastı! Kuzey Kore'den bir füze denemesi daha! Dünya alarma geçti...

Geçtiğimiz günlerde füze denemesi yaparak dünya gündemine bomba gibi düşen Kuzey Kore, bir füze denemesi daha gerçekleştirdi. Güney Kore kaynakları füzenin henüz sınıflandırılamadığını belirtti.

ABD, Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik çabalarını "diyalog ve yaptırım" yoluyla sürdürme konusunda anlaştı.

İLK TESTİN BAŞARILI OLMASINDAN GÜNLER SONRA BİR DENEME DAHA

Güney ordusuna göre, Kuzey Kore, Pyongyang'ın yeni uzun menzilli seyir füzelerini başarıyla test ettiğini söylemesinden günler sonra, geçtiğimiz saatlerde tanımlanamayan bir füze ateşledi.

Güney Kore kaynakları AFP'ye yaptığı açıklamada, nükleer silahlı Kuzey'in "Doğu Denizi'ne tanımlanamayan bir füze ateşlediğini" söyledi.

HENÜZ SINIFLANDIRILMADI

Füzenin tipi, menzili ve birden fazla başlığa ev sahipliği yapıp yapmadığı gibi detaylar füze henüz sınıflandırılamadığı için netlik kazanmış değil.

BÖLGEDEKİ ÜLKELER ALARMA GEÇTİ

Başta Güney Kore olmak üzere bölgedeki ülkelerin, Kuzey Kore'nin bu hamlesi sonrası alarma geçtiği de gelen bilgiler arasında.

 Kaynak: Hürriyet

Kim düğmeye bastı! Kuzey Kore'den bir füze denemesi daha! Dünya alarma geçti... ile ilgili etiketler Kuzey Kore Füze kim yong-un füze denemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.