İBB'de zorunlu LGBTİ eğitimi!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarına 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' dersini zorunlu tuttu. LGBTİ'yi meşru gösterme amacıyla hazırlanan bu eğitim, tepki çekerken, dersleri İBB Sosyal Politikalar Koordinatörü Zelal Yalçın'ın vereceği öğrenildi. Öte yandan İBB'nin çalışanlarına gönderdiği mesajda 'Eğitime katılım zorunludur' ifadesinin yer aldığı görüldü.

İBB'nin çalışanlarına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersleri almayı zorunlu tutması tepkiyle karşılandı. Özellikle LGBTİ’yi meşrulaştırdığı gerekçesiyle kamuoyunun tepkisini çeken uygulamanın arkasında İBB Sosyal Politikalar Koordinatörlüğü'nün yer aldığı ortaya çıktı.

"EĞİTİME KATILIM ZORUNLUDUR"

Bu kapsamda İBB personeline SMS yoluyla eğitime katılımı teşvik için iletiler gönderdi. Personele verilecek uzaktan eğitim için, SMS'lerle 'sanal sınıf' linkleri paylaşıldı. Gönderilen SMS'lerde "Eğitime katılım zorunludur" ibaresi yer aldı

İBB'de zorunlu LGBTİ eğitimi!

ZELAL YALÇIN KİMDİR?

Eğitimleri organize eden koordinatörlüğün başında olan  LGBTİ dostu Zelal Yalçın, Şişli Belediyesi’nde LGBTİ derneklerinin talebi sonrasında kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi'nde uzman olarak görev yaptı.

İBB'de zorunlu LGBTİ eğitimi! - Resim : 2

Şişli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Eşitlik Birimi’nin kuruluş sürecinde de aktif rol üstlenen Yalçın, verdiği bir röportajda, LGBT aktivisti Boysan Yakar’ın Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanlık yapmaya başlamasından sonra birimin kurulduğunu söyledi.

“LGBTİ DOSTU JİNEKOLOJİ” ÇALIŞMASI

LGBTİ üyelerine "cinsel sağlık" hizmeti verilmesine öncülük eden Yalçın, Kurtuluş Semt Polikliniği'nde “LGBTİ dostu jinekoloji” çalışması başlatan isimlerden biri oldu. Yalçın, Şişli Belediyesi’nin 2014’ten bu yana ücretsiz ve anonim HIV testi ve HIV danışmanlık hizmeti de veriyor.

İBB'de zorunlu LGBTİ eğitimi! ile ilgili etiketler İBB LGBTİ+ ders çalışan Zelal Yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.