Kim bu bölücü kebapçılar? 'Bahçeli Venezuela örneğindeki gibi bir durumdan söz ediyor!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan'ın ‘Haberin Olsunun yeni bölümündeki konuğu USMED Başkanı Said Ercan oldu. Ercan, Instagram, Facebook ve WhatsApp'ta yaşanan çökmenin perde arkasını değerlendirdi. Bozkurt ise, Doğu Akdeniz'de Türk kıta sahanlığını ihlal eden araştırma gemisine yapılan müdahaleyi ve Devlet Bahçeli'nin çok tartışılacak 'bölücü kebapçılar' çıkışını masaya yatırdı.

Kim bu bölücü kebapçılar? 'Bahçeli Venezuela örneğindeki gibi bir durumdan söz ediyor!'

"BİRİLERİ İÇERİYE EKONOMİ ÜZERİNDEN OPERASYON YAPIYOR"

Ceyhun Bozkurt, "Bahçeli, ekonomiye yön veren ve bunlarla bağlantılı bazı siyasileri kastediyor. Venezuela örneğindeki gibi bir durumdan bahsediyor. Piyasaya mal sürülüyor, farklı operasyonlarla manipüle ediliyor. Gıda, finans ve ekonomiye müdahaleler oluyor. bu insanlar ekonomi kötü söyleminin altyapısını oluşturuyor. Dış müdahalede bu şekilde oluyor. Venezuela'da kendi ülkelerindeki paraya el koyuyor ve abluka altına alıp mal sokmuyorlardı. Sonra Venezuela ekonomisi kötü diyerek psikolojik harekat yapılıyor. Türkiye ile Venezuela eş değer tutulamaz. Örneğin, Adıyaman'da tütün geliri çok fazladır. ABD yönetimine tavsiye raporunda şöyle söyleniyordu, 'Tütün kotası uygulayın. Bu kota nedeniye üretici malını satamasın, zarar etmeye başlasın. Tepkileri iktidar partisine yöneltin ve kitleyi manipüle ederek istediğiniz yere çevirin. Ekonomide de böyle operasyon yapılıyor. Birileri içeriye ekonomi üzerinden operasyon yapıyor." sözlerini kullandı.

Kim bu bölücü kebapçılar? 'Bahçeli Venezuela örneğindeki gibi bir durumdan söz ediyor!' - Resim : 2

"İNTERNET TARİHİNDE ÖNEMLİ MİLATLARDAN BİRİNİ YAŞADIK"

Said Ercan, "Dün yaşadığımız basit bir konu değildi. İnternet tarihinde önemli milatlardan birini yaşadık. Bugün Facebook, dünyada en önemli yazılımcıların ve bilişim uzmanlarının çalıştığı bir şirket. Hatta kendi data ve surver merkezlerinin olduğu bir şirket. İşin bilişim, kamu güvenliği ve ekonomik boyutu çok önemli. Ekonomik olarak 6-7 milyar dolar kayıp yaşandı. Mark Zuckerberg'un gelirleri de bu oranda düştü. Dün yaşadığımız şeylerden biri de Facebook ihbarcısı olarak anılan eski bir çalışan, Facebook'un kamu güvenliğini korumadığını ihbar etti. ABD'de bununla ilgili ciddi yayınlar yapıldı. ABD kamuyou Facebook'u ciddi bir güvenlik sorunu olarak görmeye başladı. Zuckerberg yargılanmıştı. Facebook'un data konusunda ABD ile iş birliği yapmadığı, son dönemde de Biden Facebook'u özellikle pandemi sürecinde ABD politikalarını yeterince uygulamadığı ve gerekli kullanıcıları cezalandırmadığı ve hesaplarını kapatmadığı için eleştirmişti. Facebook küresel ağı politikalarında ulus devletlerle zaman zaman çatışmaya giriyor. Ulus devletlerin hem erişim, içerik ve vergi müdahaleleri bu küresel şirketleri zora sokuyor. Ulus devlet ve küresel şirket kavgasında dün akşam bir perde daha yaşandı. Sadece ulus devlet-küresel kavgası yapılanmasının ötesinde küresel şirketler arasında da İngiltere bazlı bir küresel akıl ile ABD bazlı küresel bir aklın savaşını görüyorum ben. Çalışanların dahi şirkete girmemesi şunu gösteriyor, Facebook'un datalarına ciddi bir saldırı oldu ve veri tabanı hacklendi. ID kimlikler de tanınmadı. İnternetin de bir sahibi var, tekel oluşturmuş durumda. Dünya ABD bazlı bir internet kullanıyor. Ancak yakın gelecekte Çin bazlı bir internete de geçiş yapıyor olacağız. Çin, ABD, hatta Rus merkezli bir internet görebiliriz.

"FACEBOOK'UN ARKA PLANINDA CİDDİ BİR SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

2.7 milyarlık bir veri tabanında Deepweb'te satıldığı ortaya çıktı. Herkes girip bakamıyor buraya. Dünya çapındaki hackerlerın bulunduğu bir alan. ABD'de Trump'ın seçimi kaybetmesinden sonra ciddi fanatikleri ortaya çıktı. Bunun bir çıkar kavgası olduğunu, Facebook'un bir anlamda bir anlaşmaya itiliğini, veri tabanını almak için bir anlaşmaya itildiğini ve arka planda ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum." dedi.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kim bu bölücü kebapçılar? 'Bahçeli Venezuela örneğindeki gibi bir durumdan söz ediyor!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Devlet Bahçeli Said Ercan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.