Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte!

Isveç'in PKK/PYD bağlantısını emekli öğretmen Benny Gustafsson'un sağladığı anlaşılmıştı. Gustafsson,bugün İsveç'in en büyük gazetesi olan Expressen adlı gazeteye konuştu. Gazetenin anlaşmalı sorular sorararak, masum göstermeye çalıştığı PKK/PYD destekçisi Gustafsson, "Aslında biraz endişeliyim.Dehşete düştüm. Ve ben dünyanın en cesuru değilim, bu yüzden, ben de biraz korktuğumu neredeyse itiraf etmeliyim. Bunu polise bildirmeyi planladım ama henüz zamanım olmadı." dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Bölücü terör örgütü PKK ve PYD'nin, İsveç tarafından,maddi ve çeşitli askeri yardımlarla desteklendiği ortaya çıkmıştı.

Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte!

PKK/PYD'YE PARA AKIŞI İSVEÇ BANKASINDAN YAPILIYOR!

PKK, özellikle İsveç'te açtığı dernekler üzerinden, bağış adı altında topladığı parayı Kandil'e gönderdiği anlaşılmıştı.Çeşitli yollarla alınan paralar, İsveç bankası Bankgirot'a "okul tadilatı", "tıbbi yardım" gibi sahte başlıklarla yatırıldığı da belirlenmişti. İsveç'teki bütün derneklerle yapılar arasındaki bağlantıyı Kürdistan Destek Komitesi Derneği'ni de yöneten, PYD'nin bu ülkedeki, en önemli bir adamının sağladığı da kayıtlara geçmişti.

Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte! - Resim : 2

KİM BU BENNY GUSTAFSSON?

PKK/PYD'ye maddi destek sağlayan derneği yöneten kişinin, emekli bir öğretmen olduğu açığa çıkmıştı. İsveç'in terör örgütüne yardım etmediği yalanının, Benny Gustafsson'ın deşifre olması ile ülkede büyük bir panik yaşandığı öğrenildi. Terör örgütü destekçisi olduğu iddia edilen emekli öğretmen Benny Gustafsson'un, bugün İsveç'in en büyük gazetesine röportaj verdiği görüldü.

Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte! - Resim : 3

İSVEÇ GAZETESİ GUSTAFSSON'U SAVUNAN CÜMLELER KULLANDI!

İsveç Expressen adlı gazete, PKK/PYD destekçisi Gustafsson'un Türk medyasında, terörist olarak sınıflandırılan PKK'ya destek organize eden bir terör finansörü olarak tanıtıldığını yazması dikkati çekti. Gazete haberin içeriğinde, "74 yaşındaki Benny Gustafsson, (PYD'nin İsveç'teki en önemli adamı) olarak anılıyor ve adı ciddi suçlamalar içeren makalelerde yer alıyor - kendisi bunun yanlış olduğunu söylüyor." yazdı.

Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte! - Resim : 4

HEM DESTEK OLUYOR HEM KORKUYOR

İsveç Expressen adlı gazete,Gustafsson ile yaptığı röportajın devamında, PKK/PYD destekçisinin kendisini masum gösterme çabalarına destek vererek, " -Yayınların ardından nefret mailleri aldığını söyleyen Benny Gustafsson, "Aslında biraz endişeliyim, Türk güvenlik teşkilatı, daha önce yurtdışındaki insanlara saldırdı" diyor" yazarak açık açık savunuyor.

Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte! - Resim : 5

İSVEÇLİ GAZETENİN GUSTAFSSON'U SAVUNMA AŞKI!

İsveç gazetesi, PKK/PYD destekçisini masum göstermeye çalışarak, röportajın da şu ilginç yazılara yer veriyor; "Emekli öğretmen Benny Gustafsson, "Kürdistan için Destek Komitesi"ni yöneten isim. Şimdi adı, resmi ve e-posta adresiyle Türk haber sitesinde.

- Nefret söylemi içerikli mail postası aldım.

Benny Gustafsson, "Yaşamaya haketmeyen iğrenç bir terörist olduğumu yazıyorlar" diyor.

GUSTAFSSON'A ANLAŞMALI SORULAR SORULUYOR, MASUM CEVAPLAR ALINIYOR!

İsveç hükümetinin ortaya çıkan bölücü terör örgütü destekleri, yardımları ve bağlantılarının ortaya çıkmasının aynı ülkenin medyasın da da paniğine neden olduğu gözlendi. İsveç Expressen gazetesi, İsveç Kürdistan için Destek Komitesi'ni yöneten Benny
Gustafsson'a anlaşmalı sorular sorarak, masum göstermeye çalışması bu endişeleri açıkça belli ettiği vurgulandı.İşte Benny Gustafsson'a sorulan o anlaşmalı sorulara ve masum gösterme cevapları..

"Bu tür e-postalar aldığınızda nasıl hissediyorsunuz?"

- Dehşete düştüm. Ve ben dünyanın en cesuru değilim, bu yüzden ben de biraz korktuğumu neredeyse itiraf etmeliyim. Bunu polise bildirmeyi planladım ama henüz zamanım olmadı.

Benny Gustafsson, İsveç'in terör sınıfındaki PKK'ya ve Türkiye'de terör grupları ve PKK'nın kolları olarak kabul edilen PYD ve YPG örgütlerine ekonomik ve siyasi desteğinin koordinatörlüğünü yapmakla suçlanıyor.

- Bu makale tüyler ürpertici bir dizi yanlış suçlamayla geliyor. PKK'lı değilim ve suçlandığım şeyle hiçbir ilgim yok. Kürdistan'a bağlılığının yaklaşık on yıl önce, bir Kürt öğretmen meslektaşı ve ailesini tanımasıyla uyandığını söyleyen Benny Gustafsson, bunun bir yalan ve iftira olduğunu söylüyor.

Devlete ait bir gazetede sizi "PYD'nin İsveç'teki en önemli adamı" olarak mı tanımlıyor?

- Bu saçma. Yedi ila sekiz yıldır Söderhamn'da yerel olarak aktifim. Bütün siyasi partileri, kiliseleri ve en büyük sendikaları yanımızda getirdik. Benny Gustafsson gülerek, bu yüzden izole bir terörist olmaktan çok uzağım, diyor.

Benny Gustafsson: "Yalnızca insani katkılar"

Türk medyası sizi ve komitenizi Türkiye'deki terör gruplarını koordine etmek ve onlara mali destek göndermekle suçluyor, bunu nasıl görüyorsunuz?

- Sadece insani yardımlarla ilgiliydi, silahlar veya savaşan taraflar için para yok. Örneğin lise öğrencileriyle birlikte Kobane'de bir okul inşa ettik. Çünkü Ocak 2015'te kurtarıldığında tüm kasaba sadece bir çakıl yığınıydı. Benny Gustafsson, tüm desteğimizin belgelerini aldık diyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Kobane şehri, Kürt silahlı kuvvetleri tarafından YPG/YPJ ve Peşmerge'den sürülmeden önce terör örgütü IŞİD tarafından işgal edildi.

Benny Gustafsson: "PKK hiçbir zaman terör örgütü olmadı"

Ancak Benny Gustafsson, İsveç'in Kürdistan İşçi Partisi PKK üzerindeki terör damgasını kaldırması gerektiğine inandığını inkar etmiyor. PKK, ABD ve Avrupa Birliği tarafından da terörist olarak sınıflandırılıyor.

- PKK savunma olarak silah kullandı. Benny Gustafsson, onların hiçbir zaman terörist bir grup olmadıklarını söylüyor.

Şimdi Söderhamn'dan Benny Gustafsson, İsveç'in NATO uygulamasıyla ilgili uluslararası oyunda bir piyon haline geldi.

Konuya karışmak istemiyor ama NATO tartışmasının nasıl yürütüldüğüne dönüyor.

- İsveç'in NATO üyeliğini riske atsa bile ilkelerimizi savunmasının önemli olduğunu düşünüyorum" diyor.

"EMEKLİ ÖĞRETMEN GUSTAFSSON'U SAPO'MU KONUŞTURDU?

Öteyandan, Benny Gustaffson'u Expressen adlı gazeteye Isveç Askeri İstihbarat Teşkilatı SAPO'nun koruma amaçlı bir haber yaptırdığı iddiası gündeme geldi. Gazetenin Gustaffson'u, SAPO'nun isteği ile insani yardım adı altında PKK, PYD, YPG ve YPJ'ye yardımlar götüren kişi gibi göstermek istediği kaydedildi.

Kim bu Benny Gustafsson? İsveç'te PKK/YPG'nin destekçileri panikte! ile ilgili etiketler PKK YPG PYD Benny Gustafsson İsveç Expressen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.