Kilyos açıklarında yük gemisi ile çarpışan Rus savaş gemisi battı! / VİDEO

İstanbul Boğazı'nın 18 mil açığında Rus askeri istihbarat gemisi RS LİMAN ile MV YOUZARSİT isimli canlı hayvan taşıyan kuru yük gemisi ve çarpıştı. Kıyı Emniyeti ve Rusya Savunma Bakanlığı 78 personelin tamamının tahliye edildiğini duyurdu. Çarpışmanın ardından Rus savaş gemisi battı.

Kilyos'da Karadeniz açıklarında Rus istihbarat gemisi ile canlı hayvan yüklü kargo gemisi çarpıştı. 78 Rus askerinin Türk kıyı emniyeti tarafından kurtarıldığı belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Tass haber ajansına yapılan açıklamada, "27 Nisan’da Moskova saatiyle 11:53’de Karadeniz’in güneybatısında İstanbul Boğazı’nın 40 kilometre uzaklığında Karadeniz Filosu’nun Liman gemisi Aşot-7 ile çarpıştı" denildi. Yapılan açıklamada, mürettebattan yaralananın olmadığı ve mürettebatın kazadan sağ kurtulduğu belirtildi. Olay yerine Rus Karadeniz Filosu’nun gemileri yönlendirildi. Aynı zamanda An-26 uçağı da bölgeye gönderildi.

KIYI EMNİYETİ AÇIKLAMA YAPTI

youtar

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Liman' adlı Rus gemisinin saat 14.48 sularında battığı, 78 personelin kurtarıldığı belirtildi.

RUS SAVAŞ GEMİSİ BATTI

Çarpışma sonrası Rus istihbarat gemisinin yan yattığı belirtilmişti. Rus gemisi saat 14.48 itibarıyla battı.

rusgemii_1

YÜK GEMİSİNDE HASAR AZ

Romanya'dan Ürdün'e giden 17 mürettebatlı yük gemisinin ise önden hafif hasar aldığı ve yapılacak soruşturmanın ardından yoluna devam edebileceği belirtildi.
Yük taşıma gemisinde 8 bin 800 koyunun olduğu öğrenildi.

1970'DE GÖREVLENDİRİLMİŞTİ

'Liman' Polonya'da Sovyet döneminde inşa edildi ve 1970'de görevlendirildi. Genellikle silahsız, ancak bir radar istasyonu, bir hidroakustik dedektör ve diğer keşif ekipmanı, deniz gemileri ve denizaltıları izlemek için gerekli taşıyor. Liman gemisi, 21 Ekim 2016'da İstanbul Boğazı'ndan geçmişti. Sovyetler Birliği döneminde Polonya'da inşa edilen ve 1970 yılında göreve başlayan geminin 1.580 ton ağırlığında olduğu belirtiliyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN MEDVEDEV'E TELEFON

Başbakan Binali Yıldırım, Karadeniz’de meydana gelen gemi gazası nedeniyle Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev ile telefonda görüşerek, üzüntülerini dile getirdi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Kazanın ardından TSK tarafından yapılan açıklamada kurtarma operasyonu ile ilgili bilgiler verildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''27 Nisan 2017 tarihinde 8’inci Kolordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 51’inci Motorize Piyade Tugay Komutanlığınca Tunceli/Hozat’ta yürütülen Şehit P.Er Nazmi Yıldızlı Operasyonu’nda silahlı 10 bölücü terör örgütü mensubu ve Tunceli/Pülümür’de eylem hazırlığında olan iki silahlı bölücü terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 12 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetlerine ait RFS LIMAN isimli istihbarat gemisi ile Togo bandıralı YOUZARSIF H isimli yük gemisi, 27 Nisan 2017 tarihinde saat 11.45 civarında İstanbul Boğazı yaklaşma sularında Kilyos kuzeyi, 29 km mesafede yoğun sis nedeniyle çarpışmıştır.

Türk arama kurtarma sahasında meydana gelen kaza sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca olaya süratle müdahale edilerek 78 kişiden oluşan Rus askerî gemisi personelinin tamamı sağ olarak kurtarılmıştır. Anılan Rus askerî gemisi kaza sonrasında kısa süre içerisinde batmıştır. Kayıp gemi personeli bulunmamaktadır.

Togo bandıralı gemide hafif hasar olduğu öğrenilmiştir. Romanya’dan çıkarak Ürdün’e intikal etmekte olan geminin, sıhhi tahliye gerektiren personeli bulunmamaktadır.

Arama Kurtarma harekâtı; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından TCG İMBAT ve TCG KILIÇ hücumbotları, TCG AKIN kurtarma gemisi ve TCG TEKİRDAĞ karakol gemisi ile bir adet SH-70 tipi helikopter; Hava Kuvvetleri Komutanlığından bir CN-235 arama kurtarma uçağı ve bir arama kurtarma helikopteri; Sahil Güvenlik Komutanlığından bir sahil güvenlik botu ve bir arama kurtarma helikopteri ile yürütülmüştür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

Kilyos açıklarında yük gemisi ile çarpışan Rus savaş gemisi battı! / VİDEO ile ilgili etiketler kilyos gemi kaza
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.