Kilolu turistlere eşeklere binme yasağı!

İspanya'nın en çok turist çeken tatil beldelerinden olan Mijas'tan kilolu insanların eşeklere binmesi yasaklandı.

İspanya'nın güneyinde yer alan Mijas kentinte taksi olarak kullanılan eşeklerin artan ölümleri sebebiyle kilolu insanların eşeklere binmesine yasak getirildi. 

80 KİLO ÜZERİNE YASAKLANDI

İngiltere'nin köklü medya kuruluşlarından Daily Mail’de yer alan habere göre, Mijas yerel yönetimi bir dizi toplumsal görüşme gerçekleştirerek 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren kentteki eşeklere 80 kilodan fazla ağırlıkta olan insanların binmesini yasaklıyor.

Kilolu turistlere eşeklere binme yasağı!

150 KİLOLUK TURİST EŞEĞİ ÖLDÜRDÜ

Belediye, eşek sahipleri ve yerel hayvan hakları savunucularıyla anlaşmaya vardıktan sonra bu duyuruda bulundu.

Mijas Belediye yönetimi, bölge halkı ve eşek sahipleriyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bu kararı aldı. Hayvan hakları savunucuları ise eşek taksi uygulamasının sonlandırılmasını talep etti.

Aralık 2014'te 150 kiloluk turistin bindiği eşek ölmüş, o dönemde de bu yasakların getirilmesi konusunda protestolar düzenlenmişti.

Kilolu turistlere eşeklere binme yasağı! - Resim : 2




Kilolu turistlere eşeklere binme yasağı! ile ilgili etiketler İspanya Turist Belediye eşek Mijas
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.