Kiloda ağır çeksin diye bu hileyi yapıyorlar!

Malatya'da kimi esnafın, kilosunu hileli şekilde artırmak için kuru kayısıları özel bir yöntemle ağırlaştırdığı ortaya çıktı. Kendisi de Malatyalı olan ünlü gazeteci Fuat Kozluklu, kentine leke düşüren o sahtekarları böyle deşifre etti...

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı Malatya'da, geçen sezon yaklaşık 95 bin ton seviyesinde gerçekleşen ihracatın, bu sezon 100 bin tona ulaşması bekleniyor.

Yaklaşık 8 milyon kayısı ağacına ev sahipliği yapan Malatya'da yetiştirilen kayısı, ABD'den Rusya'ya çok sayıda ülkenin ağzını tatlandırmaya devam ediyor.

Ancak son yıllarda, Malatya'nın kadim kültürüne ve ahilik geleneğine leke düşüren bazı kendini bilmez esnaf, kuru kayısı ticaretinin tadını kaçırıyor!

Malatya'nın gözbebeği kayısıya hile karıştıran esnafı, kendisi de Malatyalı olan ünlü gazeteci Fuat Kozluklu teşhir etti.

Sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda, kuru kayısı ticaretinde nasıl sahtekarlık yapıldığını fotoğraflarıyla belgeleyerek gösteren Kozluklu, "Güneşin Altın Yumurtası'na ihanetin, yani vicdan ile cüzdan arasına sıkışıp kalan aç gözlülerin fotoğrafı. " ifadelerini kullandı.

Kiloda ağır çeksin diye bu hileyi yapıyorlar!

Fuat Kozluklu, Şire Pazarı'nda gördüğü çirkin manzarayı şu sözlerle anlattı;

"Bazı esnaf kuru kayısıyı piyasaya sunmadan önce kiloda ağır çeksin diye su dolu plastik torbaya koyup güneşte tutuyor. Şire Pazarı/Malatya"

Kiloda ağır çeksin diye bu hileyi yapıyorlar! - Resim : 2

Kiloda ağır çeksin diye bu hileyi yapıyorlar! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.