Kiliseye yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdi

Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkarak dans eden kişilerin görüntüleri sosyal medyada tepki çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiliseye yönelik çirkin davranışı provakasyon olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Böyle bir ahlaksızlığı, edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir." dedi.

İstanbul'un ilçesi Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapısının üzerine çıkarak dans eden kişilerin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi 1 ay süresince ev hapsi cezası aldı.

Cumhurbaşkanı Kabinesi'nin toplantısından sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ndeki çirkin davranışa çok sert tepki gösterdi. Kadıköy'de bulunan Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nde sergilenen saygısızlığı provakasyon olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir ahlaksızlığı, edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Kadıköy'de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı şu mübarek günlerde birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provakasyon olarak görüyorum. Tüm vatandaşlarımızın din ve inanç hürriyetlerini korumak en başta gelen vazifemizdir. Benzer hadiseler gibi bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız. Ve böyle bir ahlaksızlığı, edepsizliği bizim kabullenmemiz mümkün değildir. Hangi dinden, inançtan olursa olsun kalkıp kesinlikle onların mabetlerine bu tür saldırıları kabul etmemiz asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kiliseye yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdi ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Surp Takavor Ermeni Kilisesi çirkin davranış
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.