Kilis ve Kütahya yangınları kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kilis'te ve Kütahya Emet'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına devam edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kilis'teki orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarına devam edildiğini açıkladı. Bakan Pakdemirli, Kütahya Emet yangınının da kontrol altına alındığını bildirdi.

Kilis'in Demirciler ve Gülbaba köyleri arasındaki ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, yaklaşık 5 buçuk saat süren yoğun çalışmalar sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Kilis ve Kütahya yangınları kontrol altında

Orman yangınına Kilis, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve ilçelerindeki orman işletme ve belediyelere ait itfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gönderilen ekipler, vatandaşlar ve askerler de müdahale etti.

Ekiplerin yoğun müdahalesi ile ilerlemesi durdurulan yangın, kontrol altına alındı. Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş ile çevre illerden gelen orman müdürleri çalışmaları takip etti.

Kilis ve Kütahya yangınları kontrol altında - Resim : 2

KÜTAHYA EMET'TEKİ YANGIN DA KONTROL ALTINDA

Diğer yandan Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Samrık köyünde çıkan orman yangını 5 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı.

Samrık Deresi mevkiinde çıkan orman yangını, bir helikopter ve 20 arazöz, 10 yangın söndürme tankı ve yüzlerce gönüllü vatandaşın müdahalesiyle 5 saatin ardından kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yangında yaklaşık 5 hektarlık karaçam ormanı zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kilis ve Kütahya yangınları kontrol altında ile ilgili etiketler Kilis Orman Yangını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.