Kilim Mobilya'nın "Müşteri Dostu Bayrağı" Avrupa kıtasından sonra Afrika kıtasında dalgalanıyor

Kilim Mobilya’nın, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yürüttüğü proje kapsamında, yurt içi ve yurt dışı bayilerinde "Müşteri Dostu Kuruluş" ve "Müşteri Dostu Marka" damgalı bayrakları dalgalandırmak için başlattığı proje hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye'de markalı mobilya sektörünün öncü kuruluşlarından Kilim Mobilya’nın, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile birlikte, yurt içi ve yurt dışı bayilerinde, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) onaylı, “Müşteri Dostu Kuruluş - MDK” ve “Müşteri Dostu Marka - MDM” damgalı bayrakları dalgalandırmak için başlattığı çalışmalar kıtaları aşıyor. Kilim Mobilya’nın MDK ve MDM damgalı bayrakları, Avrupa kıtasından sonra, ilk kez kıtaları da aşarak Kuzey Afrika ülkesi Fas’ın ünlü Kazablanka kentinde de dalgalanmaya başladı.

TSE ile yürüttükleri ortak çalışmalar kapsamında, Kilim Mobilya’nın Avusturya’da Viyana Bayisi’nin MDK belgelendirmesini tamamladığını vurgulayan Kilim Mobilya Kalite Yönetim Müdürü Latife Şahin, Fas Kazablanka Bayisi’nin de bu belgeyi almaya hak kazandığına dikkat çekti ve ekledi:

“Yıl sonuna kadar “planlarımızdaki bayilerimizin belgelendirmesi’ hedefimiz ile uyumluyuz"

"Ülkemizin sektörel rekabet gücünü destekleyerek, ticari gücünü artıran ve hizmet kalitesi standartları oluşturmaya yönelik projemiz kapsamında yurtiçi ve yurtdışı bayilerimizle hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında, yurtdışında ilk MDK damgalı bayrağımızı geçen aylarda Avusturya Viyana Bayimiz dalgalandırmaya başladı. Afrika’da da ilk kez Fas Kazablanka bayimizin belgelendirme çalışmalarımızı bu ay tamamladık. Yılın başında koyduğumuz, ‘2018 yılı sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışındaki bayilerimizin belgelendirmesi’ hedeflerimiz ile uyumluyuz."

Kilim Mobilya Zeugma Bayisi dünyada MDK belgeli ilk mobilya satış noktası

TSE ile birlikte yürüttükleri “Müşteri Dostu” projesinin, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) tarafından da kabul edildiğine dikkat çeken Latife Şahin, Kilim Mobilya Zeugma Bayisi’nin dünyada ve Türkiye’de MDK belgeli ilk mobilya satış noktası olduğunu anımsattı ve ekledi:

“Aynı sistemle Avrupa kıtasında ilk Avusturya bayisi, Afrika’da ilk Fas bayisi Müşteri Dostu Kuruluş denetimini başarı ile tamamlamış oldu. Kilim Mobilya olarak, Türkiye ya da dünyanın neresinde olursa olsun, bizim için ürün ve hizmet sunumumuzda kalite standardı değişmez; hedefimiz EOQ onaylı ve TSE belgeli kalite standartlarındaki ürün ve hizmet sunumumuzu küreselleştirmektir. Kilim Mobilya’nın ürün ve hizmet sunumumuzdaki yüksek kaliteyi, bir Türk markası olarak dünyanın her yanına yaymak ve benimsetmek öncelikli hedefimizdir. Tüm bu çabalarımızın odağında, ülkemizde müşterilerimize hak ettikleri kalitede ürün ve hizmetleri sunarken, hizmetleri sunarken, ülkemizin ihtiyacı olan müşteriye katma değer sağlayan ürünlerin ihracat artış hızını yakalamak için sürdürülen çabalara katkıda bulunmak yer alıyor. Kilim Mobilya olarak, günlük sorunlarla uğraşmak yerine stratejik olarak sektörümüze ve ülkemize katma değer yaratan marka olmayı hedefliyoruz.”

TSE İşbirliği ile Dünyada bir İLK Kilim Mobilya Kasablanka Bayisi belgelendirilmesi için Fas ta bulunan Türk Standartları Enstitütüsü MDM ve MDK Proje Sorumlusu Kürşat Bacanlı, projenin Dünyada ilk olduğuna vurgu yaparak,” Tüm Dünyada TSE tarafından belgelendirmesine başlanan ve müşterinin marka algısının değerlendirilerek belgelendirildiği bu sistemde bir Türk markası olan Kilim Mobilya ile yola çıkmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Fas Kazablanka Kilim Mobilya Bayisi Halit Deniz de, Kilim Mobilya’nın öncülüğünü yaptığı projenin parçası olmaktan ve hizmet standartlarının belirlenerek hizmet kalitesinin belgelendiriliyor olmasından çok mutlu olduklarını vurguladı ve “Sektöre örnek olacak projeyi çok önemsiyor, destekliyor ve markamız çatısı altında en iyi hizmeti verdiğimizin tescilleniyor olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Kilim” markasına MDM ünvanının kullanım hakkı geliyor

Kilim Mobilya’nin değişim ve gelişim sürecinde önemli bir yeri olan projenin ikinci aşamasında, standartların üstünde mobilya sektöründe satış noktalarına özel Kilim’in belirlediği standartların geliştirilmesi ve planlanan bayilerde bu standart gereklerinin karşılanarak “Müşteri Dostu Kuruluş (MDK) Belgesi”nin alınması, üçüncü ve son aşamada da ulusal ve uluslararası arenada sektörün kullanımına sunulan standardı oluşturan Kilim markasının Müşteri Dostu Marka (MDM) denetimlerinden geçerek bu ünvanının kullanımını hak etmesi için gerekleri yerine getirilmesi hedefleniyor.

Kilim Mobilya Markalı Mobilya Sektöründe Odağına Müşteriyi Koyuyor

TSE’nin, Kilim Mobilya’nın merkez ve bayilerinde yürüteceği denetimlerdeki kriterler arasında; müşteri memnuniyeti politikası, müşteri memnuniyeti ile ilgili hedefler, organizasyon yapısı, insan kaynakları uygulamaları, çalışma ortamı, eğitimler, çağrı merkezi uygulamaları, memnuniyet ölçümleri, sosyal sorumluluk projeleri, kurumsal kimlik, hukuki işlemler ve yasal şartlar, acil durum planları, bilgi teknolojileri uygulamaları, gizlilik ve ulaşılabilirlik gibi konuların yanında, bayi çalışanlarının müşterilere davranışlarından, genel görünüm ve eğitimlerine, bayi tasarımlarına kadar Kilim Mobilya müşterilerine sunmuş olduğu tüm operasyonel hizmetler bulunuyor.

Bu çalışmaların müşteri memnuniyeti konusundaki başarılarının tamamlayıcı unsuru olduğunu aktaran Latife Şahin, "Kurumsal olarak satış sonrası hizmetler ve müşteri memnuniyeti ölçümlerinde markalı mobilya sektöründe en yüksek memnuniyet oranı ile birinci sıradayız. Mobilya da ihtiyaç, konfor ve kalitenin yanında hizmet sunuyoruz. En az ürün kalitemiz kadar müşteri memnuniyetine de önem veriyor bu anlamdaki çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Öncelikli odağımız müşteri ve müşterimizin her anlamdaki memnuniyetidir" dedi.

35 Avrupa ve Akdeniz ülkesinde, TSE koordinasyonunda yürütülüyor

Avrupa’nın kalite alanındaki lider kuruluşu Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ), Aralık 2013’te İstanbul’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında bu belgelendirme modelini "EOQ Projesi" olarak kabul etti. Bu belgelendirme modelinin EOQ tarafından benimsenmesi ile ilk kez Türkiye’nin geliştirdiği bir hizmet kalitesi belgelendirme modeli Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanmış oldu. MDM-MDK belgelendirmesi, teşkilata üye 35 Avrupa ve Akdeniz ülkesinde, TSE koordinasyon ve yönetiminde yürütülüyor. TSE, bu belgelendirme modelini geliştiren kuruluş olarak, projeye katılmak isteyen EOQ üye ülkelerine know-how, eğitim, danışmanlık ve doküman desteği sağlıyor.

Kilim Mobilya'nın "Müşteri Dostu Bayrağı" Avrupa kıtasından sonra Afrika kıtasında dalgalanıyor ile ilgili etiketler Avrupa Afrika kilim mobilya Türk Standartları Enstitüsü
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.