Kiliçe çöreği tarifi! Lezzeti kadar verdiği mesaj da çok anlamlı! İlk ısırıkla hayran bırakıyor! Kiliçe çöreği nasıl yapılır?

Mardin denillnce akıllara kebaplar, yemekler gelse de kiliçe çöreği de bu ağır yemekler kadar kendine hayran bırakıyor.. Bir hristiyan geleneği olarak Mardin'de yaşayan müslümanların hayatlarına da giren kiliçe çöreği tarifi ile tüm mutfaklarda kendine yer bulmalı. Peki diğer adı hayat çöreği olan kiliçe çöreği nasıl yapılır?

Hayata dair kutlanan, anılan her törende özenle pişirilip konuklara sunulan kiliçe çöreği Mardin mutfağının en özel çöreklerindendir. Günümüz Mardin'inde müslüman nüfus arasında cenazelerden sonra eve gelen misafirlere ikram edilen kiliçe çöreğinin içinde şeker, tuz, mahlep, zencefil, tarçın ve daha başka baharatlar da vardır. Peki kiliçe çöreği ya da diğer adıyla hayat çöreği nasıl yapılır? Malzemeleri nedir?

HAYATI VE HAYATIN TADINI TEMSİL EDEN ÇÖREK!

Hayatlarını birleştirme kararı alan her çift Mardin'de nikah kıyıldıktan sonra kendilerine ikram edilen kiliçe çöreğini kırarlarmış. Yeni evli çiftler kiliçe çöreğini kırarak gelecek günlerde acısıyla tatlısıyla birlikte olmaya yemin ederler. Kiliçe çöreğinin verdiği mesajı unutmadık: Bu çöreğin verdiği en önemli mesaj "iyi başlangıçlar"dır.

Kiliçe yalnızca gelin güvey tarafından kırılmaz. nikah törenine katılan kız ve erkek tarafları da bir araya gelip sunulan kiliçeleri kırarlar “iyi bir başlangıç”a şahitlik ettikleri için…

100 Doğal & Yerli Üretim Mardin Çörek Kiliçe Sizi Bekliyor

Hadi gelin kiliçenin tarifine geçelim.

KİLİÇE ÇÖREĞİ TARİFİ!

İstek üzerine Mardin Bayram Çöreği Kiliçe'nin tarifini iletiyorum. Afiyet  olsun...Kolay gelsin 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay… | Gıda, Yiyecek  ve içecek, Yemek

2 yumurta
3 su bardağı şeker
Un
Süt
Tere yağı
2 paket vanilya
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı tarçın (1 kaşık üstüne)
2 yemek kaşığı anason
1 yemek kaşığı yenibahar
Üzerine;

1 yumurta
1 yemek kaşığı tarçın

KİLİÇE ÇÖREĞİ HAZIRLANIŞI!

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin 1. 5 saat mayalanmasını bekleyin sonra oklava ile açıp şekil verin üzerine yumurta ile tarçın karışımını sürüp isteğe bağlı çörek otu susam serpip 180 derecelik fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin tandır imkanı olanlar tandırda yapsalar dahada güzel oluyor afiyet olsun.

Kiliçe çöreği tarifi! Lezzeti kadar verdiği mesaj da çok anlamlı! İlk ısırıkla hayran bırakıyor! Kiliçe çöreği nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek kiliçe çöreği tarifi kiliçe çöreği nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.