Kılıçdaroğlu'nun ziyareti CHP'yi karıştırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ’ye yardım suçundan hüküm giyen İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun başını çektiği İstanbul Platformu’nun konuğu olması partide eleştirilere neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ'den hüküm giyen eski İstanbul Valisi Mutlu'nun da içinde bulunduğu İstanbul Platformu'nun salı buluşmalarına katılması partiyi karıştırdı.

BU SÜREDE NE DEĞİŞTİ?

Akşam'ın haberine göre 14 yıldır her ayın ikinci salı günü siyasetçi ve akademisyenleri ağırlayan İstanbul Platformu'nun 10 Aralık Salı günü Çengelköy Yakamoz Restoran'da düzenlenen toplantısının davetlileri Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu'ydu. İlk tepkiyi veren Parti Meclisi (PM) Üyesi İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'na "Hüseyin Avni Mutlu, kumpas davaları, Hrant Dink cinayeti ve Gezi zamanının İstanbul valisidir. FETÖ'cü yapılanmaya 'bilerek isteyerek yardımcı olmak' suçundan mahkûm olmuş birisidir" diyerek tepki gösterdi. Cihaner'in paylaşımına yüzlerce yorum yapılırken, CHP'li avukat Belçim Acka Niran, "CHP Genel Başkanı'nın böyle bir adamla ne işi olabilir" dedi. Partililerden Ayhan Erdoğdu ise "Mesele sağcıyla görüşmenin ötesinde bir durum" dedi. Murat Kilit de, "CHP sırtındaki KK ve ekibi yükünden kurtulmadan ülkenin doğrulması mümkün değil" paylaşımını yaptı.

CHP'liler, Kaftancıoğlu'nun 2013'te attığı bir tweeti de paylaştı. Kaftancıoğlu'nun, Gezi olayları sırasında o dönem İstanbul'u yöneten Mutlu'yla ilgili olarak "Adı Hüseyin Avni olandan korkacaksın" diye yazdığı ortaya çıktı. Çok sayıda partili sosyal medyadan 'ne değişti de Hüseyin Avni Mutlu ile bir araya geldiniz" diye tepki gösterdi.

MAYIS KONUĞU iMAMOĞLU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da İstanbul Platformu'nun 21 Mayıs'ta düzenlediği toplantının konuğu olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu'nun toplantı sonrası İstanbul Platformu'nun toplantılarına ev sahipliği yapan Çengelköy Yakamoz Restoran'ın çıkışında çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. Her toplantı sonrası katılımla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan İstanbul Platformu'nun Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile yapılan toplantı sonrası fotoğraf paylaşmaktan kaçınması dikkat çekti.

ERDOĞDU'YA DA İHH ZİYARETİ TEPKİSİ

İHH Genel Merkezi'ni ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da ziyaretin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı, tepki yağdı: "Sizi doğru bir insan zannediyorduk. Sizi takipten çıkarıyorum."

 

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti CHP'yi karıştırdı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Avni Mutlu
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.