Kılıçdaroğlu'nun umudu Biden!

Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ABD Başkanı Joe Biden'ın ortak bir yönünü kaleme aldı. Güler, Biden'ın seçilmesine en büyük katkıyı George Soros'un verdiğine dikkat çekerek, "Kemal Bey işte bu yüzden çocuklar kadar şen. Ülkenin anahtar teslim kendisine verileceğine inanıyor." ifadesini kullandı.

ABD seçimlerini Joe Biden'ın kazandığını öğrenir öğrenmez tebrik eden Kemal Kılıçdaroğlu dünya üzerinde ilk tebriği gönderen muhalefet lideri olarak tarihe geçmişti.

Akşam yazarı Turgay Güler bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu ile Biden'ın ortak noktasını kaleme aldı.

Güler, 'Kemal Bey çocuklar kadar şen' başlıklı yazısında "Düne kadar ‘partili cumhurbaşkanı olmaz’ diyen Kemal Bey gaza geldi ‘aday olabilirim’ dedi. Tüm anketlerde oyu yerlerde sürünmesine rağmen ‘erken seçim’ istemesi de boşuna değil. Zira bundan böyle oyun ne önemi var?" ifadesini kullandı.

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden olsa gerek Kemal Bey şu sıralar çocuklar kadar şen. Peki neden?

İzah edeyim.

Biden’ın Amerika’da başkan seçilmesine şüphesiz en büyük katkıyı George Soros verdi. Malum, Amerikan seçimlerinde hile hurda ne ararsanız var. Mimarı da Soros. Dijital müdahalede bulundu bu kez. Turuncu devrimlerin, kadife devrimlerin, Arap baharlarının dijital versiyonu yani.

Önümüzdeki günlerde sıkça gündeme gelecek bu konular. Ne yaptılar, nasıl müdahale ettiler, kitleleri nasıl yönlendirdiler? Yalanlar, iftiralar… Hatta sandık sonuçlarına dijital müdahale bile.

Neyse!

Türkiye’de Açık Toplum Enstitüsü adı altında faaliyet yürüten Soros, sayısız STK ve medya kuruluşunu fonluyor. Kemal Bey de bu Sorosçu vakıflardan birinin yani TESEV’in 183 numaralı kurucu üyesi. Bu skandalı ilk kez gazeteci Barış Yarkadaş gündeme taşımıştı. Hazır yeri gelmişken ifade edeyim, Barış Yarkadaş geçtiğimiz günlerde Canan Kaftancıoğlu’nun hışmına uğrayarak Halk TV’den kovuldu. Yarkadaş’ın suçu, CHP’deki taciz-tecavüz işlerine sessiz kalınmasına tepki göstermekti.

Neyse.

Biden’la Kemal Bey’in ortak yönleri Soros Vakfı.

Biden, Soros’un ‘Open Soicent’ kampanyasına yeniden start vermeye hazırlanıyor. Dünya böylece ‘Dijital Faşizm’i iliklerine kadar hissedecek. Direnebilen ülkeler, halklar ayakta kalacak. Diremeyenler sömürgeleştirilecek. Evet, önümüzdeki süreçte daha çok konuşup tartışacağız bunları. Soros’un dijital terörünün örneklerine şahit olacağız. Sonra bir gün tüm şiddetiyle bizim de kapımızı çalacak.

Kemal Bey işte bu yüzden çocuklar kadar şen. Ülkenin anahtar teslim kendisine verileceğine inanıyor. 15 Temmuz’da başarılamayanın yakında gerçekleşeceğine inanıyor. Oy oranı ne olursa olsun iktidar olacağını sanıyor. Biden’a, Soros’a bel bağlıyor. Onlar da Kemal Bey’e!

ABD’nin ‘derin’ yayın organı Foreign Policy dergisinde Türkiye’yi ilgilendiren bir yazı kaleme alındı.

‘Türkiye ile gerçek işbirliği ancak Erdoğan sonrası olacak’ diyen bir yazı.

‘Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin başını çektiği bir hükümetin ABD’ye, AB’ye karşı daha dostça davranacağını ummak için kesinlikle bir neden var. Böylesi bir hükümet, Mısır gibi komşularla uzlaşmaya daha istekli olabilir’ diyen bir yazı.

Demem o ki heyecanlanan sadece Kemal Bey değil. Amerikalılar ‘Millet İttifakı’nın iktidarını dört gözle bekliyor. Beklemekle de kalmayacaklar, saldıracaklar. Ne acı değil mi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP bugün Amerikan çıkarlarına en iyi hizmet edecek parti olarak anılıyor.

Yazık kere yazık! Atatürk bu partiyi emperyalizme, emperyalistlere hizmet etsin diye mi kurdu?

Bu arada, ‘Kahrolsun emperyalizm’ diyenler bu yazıyı görmediler mi?

CHP’nin Amerikan çıkarlarına en uygun parti haline gelmesine yahut gösterilmesine Atatürkçülerin bir itirazı yok mu?

Peki ya İyi Parti? Sizi rahatsız etmedi mi bu yazı ve söylemler?

Nerede bu yurtseverler?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kılıçdaroğlu'nun umudu Biden! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Turgay Güler George Soros Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.