'Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Yılmaz'ın söylemleriyle kaos yaratıp başka şeyler mi planlıyorsunuz?'

Gazeteci Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite' yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Gazeteci-yazar ve Sosyolog Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu ve Hukukçu-yazar Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin yeni bölümünde, İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz'ın ekonomi yönetimine dair tepki çeken iddiasını, Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme listesini, CHP'nin kapatılma iddialarını ve CHP kurultayının ertelenmesini tartıştı.

"MİLLETİ TEYAKKUZDA TUTMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ... HİTLER'İN TAKTİĞİNDEN, FAŞİZMİN PROPAGANDASINDAN NE FARKI VAR?"

Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu, "Resmi Gazete'yi işaret ederek teyakkuzda tutmak, Türkiye'yi diken üstünde oturtmak istedi. Bu yanılgıyı toplumsallaştıramazsın, ekonomik ve siyasal boyutu çok büyük olur. Türkiye ekonomisine dikkat çekiyor ama dolar allak bullak iken yapması spekülatif bir cümle olarak algılanır. Bu durum psikolojik bir vaka. Döviz artacak, halk acı çekecek diyor. Halkın acısı üzerine kendi iktidarını inşa etmeye çalışıyor. Milleti teyakkuzda tutmaya çalışıyor, Hitler'in taktiğinden ne farkı var? Faşizmin propagandasından ne farkı var?

"KAOS YARATIP BAŞKA ŞEYLER Mİ PLANLIYORSUNUZ?"

Kılıçdaroğlu'nun siyasi cinayetler, Davutoğlu'nun 'teyakkuzda olmalıyız' ve Yılmaz'ın 'teyakkuz' açıklaması... Kaos yaratıp başka şeyler mi planlıyorsunuz? Oy kullanmayan Kılıçdaroğlu CHP tüzüğüne göre kınama cezası almalıydı. Varlık vergisi ile ilgili açıklaması Kılıçdaroğlu'nun direk atılma sebebiydi.

"AKŞENER İLE SEÇİM ÇAĞRISI YAPIYORSUN, KENDİN SEÇİMDEN KAÇIYORSUN. PARTİSİNİ İDARE EDEMEYEN BİR ADAM ÜLKESİNİ NASIL İDARE EDECEK?"

Kılıçdaroğlu'nun ağzı Demirtaş ve PKK ağzı. CHP'li Atatürkçülerin gıkı neden çıkmıyor? Neden hesap sormuyorsunuz? Akşener ile seçim çağrısı yapıyorsunuz, kendin seçimden kaçıyorsun. Partisini idare edemeyen bir adam ülkesini nasıl idare edecek? Kılıçdaroğlu sanki başka bir partinin genel başkanı. CHP'nin şanlı tarihinden intikam alan bir genel başkanı var. Dünya siyaset tarihinde ilk kez görüldü." sözlerini kullandı.

"GECE MERKEZ BANKASI BAŞKANI DEĞİŞTİRİLDİĞİNDE SABAH DOLARA NASIL BİR ETKİSİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Fikri Akyüz, "Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz 8-10 yıl önce Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanıydı, eski parlamenter sistem devam ediyordu. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 47 oy almıştı. Merkez Bankası'na bir başkan tayin etmek isteniyordu. Sezer de başörtüsü gerekçesiyle bunu sürekli veto ederdi. Bazı gazetelerde destek verirdi. Durmuş Yılmaz o dönemde bir başbakan tarafından Merkez Bankası'na başkan olarak tayin edilmek istenmesine rağmen ısrarla üç kez Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildi. Eski sistemin nasıl bir garabet içinde olduğunun kanıtıdır. Durmuş Yılmaz'ın o dönemde atanmasına veto koyan sistem, sembolik bir cumhurbaşkanının veto yetkisini kullanırken kötüydü. Günümüzde de şöyle bir iradenin ortaya konmasına da itiraz ederim. Bir Merkez Bankası'nın gece yarısı 3-4'te değiştirilmesinin anayasal bir durum olduğunu biliyorum. Ancak gece değişim olduğunda, sabah bunun dolara nasıl bir teshiri olduğunu biliyoruz. Muhalefet 'Cumhurbaşkanı Merkez Bankası'na müdahale ediyor, bağımsızlık yerle yeksan oluyor' diyordu. Geçmişte Durmuş Yılmaz'ın başkanlığı  üç kez veto edildi. O dönemde dönemin basını buna nasıl yaklaştı? Sezer'e övgüde bulunmuştu.

"DOLAR ALLAK BULLAK İKEN EKONOMİYE DİKKAT ÇEKMESİ SPEKÜLATİF BİR YAKLAŞIMDIR"

Durmuş banka şube müdür değil, milletvekili. Açıklamasını dikkatli okuyun, öngörüsü gerçekleşmediği için üzüldüğünü söylüyor. Türkiye ekonomisine dikkat çekiyor ama dolar allak bullak iken yapması spekülatif bir cümle olarak algılanır." şeklinde konuştu.

Hulki Cevizoğlu ve Fikri Akyüz ile 'Dualite'nin tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Yılmaz'ın söylemleriyle kaos yaratıp başka şeyler mi planlıyorsunuz?' ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu hulki cevizolu fikri akyüz Dualite

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.