Kılıçdaroğlu'nun 'manevi oğlu' deprem yarattı!

Tercih ettiği adaylara Parti Meclisi’nde itirazlar yükselince 'istifa' tehdidi savuran Kılıçdaroğlu, hemşerisi Kılıç’ı Maltepe’den aday gösterdi. Başkan seçildikten sonra, 184 milyon TL’yi bulan servetinin kaynağını açıklayamayan Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi CHP’lileri isyan ettirdi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday krizi yaşanıyor. Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP, FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen İYİ Parti ve SP’yle ittifak yaparak seçime giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, aday tercihleri partinin altını üstüne getirdi. Parti teşkilatı ve yönetimine kulaklarını tıkayan Kılıçdaroğlu, küçük bir ekiple kararlar alıyor. Bu duruma CHP Parti Meclisi’nde itirazlar yükselmesi üzerine genel başkan, istifa tehdidiyle aday belirleme yetkisini eline geçirdi.

Kılıçdaroğlu'nun 'manevi oğlu' deprem yarattı!

MİDEMİZ KALDIRMIYOR

Güneş gazetesinin manşet haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı, yeniden CHP'nin Maltepe belediye başkan adayı olarak göstermesi deprem etkisi yarattı. Kılıçdaroğlu’nun hemşerisi Kılıç'ı yeniden aday yapmasının ardından CHP Maltepe İlçe Yönetimi Kurulu, toplu istifa kararı aldı. Partililer, adı Kılıçdaroğlu’nun 'manevi oğlu'na çıkan ve belediye başkanı olduktan sonra 4 yıl gibi kısa bir sürede ‘kaynağı belirsiz’ 184 milyon liralık servete kavuşan Kılıç’a karşı harekete geçti. Adayların örgütü yok sayılarak belirlenmesine karşı zehir zemberek bir açıklama yayınlayan partililer, “Olup bitenleri sindiremiyoruz. Midemiz kaldırmıyor” dedi. Maltepe ilçe teşkilatı önünde bir araya gelen partililer, “Hak, hukuk, adalet” şeklinde sloganlar attı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, CHP'nin eski İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, gruptakiler adına açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun 'manevi oğlu' deprem yarattı! - Resim : 2

TAHAMMÜL SINIRINI AŞTI

Otlu, yerel yönetim aday belirleme sürecine tepki gösterdi ve son yapılan atamalarla tahammül sınırının aşıldığını söyledi. Partiden “aşiret reisi olan”, “servetlerini açıklamayan” ve uygun olmayan kişilerin aday gösterilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Otlu, belediye başkanlarının hemşehri, eş, dost, ekip arkadaşı, manevi oğul gibi altı boş kavramlarla belirlenemeyeceğini söyledi. Otlu, “Hatadan dönmek erdemdir. Biz güvendiğimiz adaylarla sokakta olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından “Temiz toplum, temiz siyaset” pankartı açan grup, Anıtkabir'e gitmek üzere Ankara'ya doğru yürüyüşe geçti.

Hakkındaki yolsuzluk iddialarına rağmen tekrar aday gösterilen Kılıç’a tepki gösteren CHP’liler, 'Temiz toplum, temiz siyaset'sloganıyla Ankara’ya doğru yola çıktı. CHP’liler Anıtkabir’e kadar yürüyecek.

Kılıçdaroğlu'nun 'manevi oğlu' deprem yarattı! - Resim : 3

EMLAK ZENGİNİ BELEDİYE BAŞKANI

2014 yılında, ilk aday olduğunda izlediği seçim propagandası dün gibi hafızalarda olan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Maltepe adayı Kılıç, nereden nereye dedirtti. Oy alabilmek için vatandaşlara, ''Yemek söyleyecek kadar bile param yok” ifadelerini kullanan Kılıç, 5 senede emlak zengini oldu. CHP teşkilatına, “Benim param yok, ben zengin biri değilim, ne yapacaksak beraber yapacağız, herkes para koyacak, seçimi böyle kazanacağız” ifadelerini kullanmıştı. Yine seçimlerde saha çalışması yapan gençlere “Gençler, benim hiç param yok. Beni müteahhitlerin önünde eğdirmeyin, geceleri yemek alamayabiliriz. Bugünleri beraber aşalım, müteahhitlere diz çöktürtmeyin bana” demişti. Kılıç’ın kendisi ve yakınları üzerine arsa, rezidans, işyeri ve 5 yıldızlı otelinde içinde yer aldığı toplam 184 milyon liralık tapu kaydı bulunuyor. CHP’liler başta olmak üzere kamuoyunun merak ettiği “Kılıç’ın servetinin kaynağı ne” sorusunun cevabı bir türlü verilemiyor.

Kılıçdaroğlu'nun 'manevi oğlu' deprem yarattı! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.