Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından gençlere verdiği müjdeyi sahiplendi. KYK kredi fazilerinin silinmesine atıfla, sosyal medyada "EYT..." notuyla "Loading" (Yükleniyor) yazılı bir grafik paylaşan Kılıçdaroğlu'na AK Parti, hükümet ve daha birçok kesimden tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gençlere müjde vermiş, KYK kredi faizlerinin silindiğini duyurmuştu. Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin alınan rakamı üzerinden ödenmesine karar verdik. Ana para geri alınacak. Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Aldığımız bu kararla toplamda 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin icraatına sahip çıkarak, sosyal medyada "EYT..." notuyla "Loading" (Yükleniyor) yazılı bir grafik paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı - Resim : 2

Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına tepki gecikmedi. Hükümet, AK Parti ve daha birçok kesim, Kemal Kılıçdaroğlu'nu KYK kredi faizlerinin silinmesini sahiplenmeye çalışmasını eleştirdi.

AK PARTİLİ DAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA MÜTHİŞ YANIT: GAME OVER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayarak, "Biz siyasetin tüccarı değil, milletimizin hizmetkârıyız. Oynadığınız oyunun sonu Game Over" paylaşımı yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı - Resim : 3

BAKAN VARANK'TAN HEM İMAMOĞLU HEM KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: PES

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili hem Kılıçdaroğlu'na, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepkisini dile getirdi. Bakan Varank, İmamoğlu'nun, "Türkiye’nin geleceği gençler ve çocuklar adına atılan adımlar için #TeşekkürlerKılıçdaroğlu" mesajını alıntılayarak, "Ulaştırma Bakanlığı metro yatırımlarını kendi icraatı gibi gösterip siyasi pay kapmaya çalışan İstanbulun Belediye Başkanı, hükümetin KYK indirim hazırlığından ön alıp siyasi pay kapmaya çalışan genel başkanını tebrik ediyor. Hem de İstanbulkart'a %100 zam yaptıkları gün. PES!" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı - Resim : 4

AK PARTİ VEKİLİ ÖZALAN: 'YÜZ' KEMAL KILIÇDAROĞLU İÇİN SADECE BİR SAYI

AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, "Yıllarca başörtüsü düşmanlığı yapan, başörtüsüne "1 metrekarelik bez parçası" diyen ve başörtüsüyle üniversiteye girilmemesi için elinden geleni yapan Kemal Kılıçdaroğlu, utanmadan "Bu sorunu ben çözdüm" demişti. Her konuda aynı. "Yüz" Kemal Kılıçdaroğlu için sadece bir sayı." yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı - Resim : 5

AK PARTİ MKYK ÜYESİ BİRİNCİ: KILIÇDAROĞLU'NU CİDDİYE ALIR GÖRÜNÜRÜM DİYE...

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise, "Biz müjdeleri hazırlarken CHP'li arkadaşlara değil, milletimizin taleplerine bakıyoruz" şeklinde tweet atasım vardı... Ama Kılıçdaroğlu'nu ciddiye alır görünürüm diye hakikaten endişe ettim. Atmıyorum o tweeti... :)" paylaşımı yaptı.Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı - Resim : 6

 

 

Kılıçdaroğlu'nun KYK müjdesini sahiplenmesine AK Parti ve hükümetten tepki yağdı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Mustafa Varank Hamza Dağ Alpay Özalan kyk kredi faizleri Mücahit Birinci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.