Kılıçdaroğlu’nun karşısına iki isim bekleniyor

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı hafta sonu Ankara'da yapılacak. İlk gün genel başkan, ikinci gün ise Parti Meclisi üyeleri seçilecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına Aytuğ Atıcı'dan sonra İlhan Cihaner'in de aday olarak çıkacağı konuşuluyor.

CHP’de Şubat ayında yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen büyük kurultay bu hafta sonu Ankara’da gerçekleşecek.

CHP’nin kurultayı pandemi nedeniyle bir ilkler kurultayı da olacak. Kurultay, koronavirüs salgını nedeniyle CHP tarihinde ilk kez kapalı bir mekanda değil, yarı açık Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Delegeler, parti yönetimi, parti tarafından kurultayın düzenlenmesinde görevlendirilenler ve gazeteciler dışında kimse kültür merkezine alınmayacak. Odeon dışına kurulacak dev ekranlarla, isteyenlerin kurultayı canlı olarak izlemesine imkan sağlanacak. Genel Merkez yetkilileri, oturma düzeninden, giriş çıkışlara kadar pandemiye ilişkin tüm önlemlerin alındığını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU’NUN RAKİPLERİ

Kurultayın ilk gününde Genel Başkanlık için seçim yapılacak. Mevcut CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına şu ana kadar sadece eski milletvekili Aytuğ Atıcı aday olarak çıkacağını açıkladı.

ATICI, YÜZDE 5’E ULAŞABİLECEK Mİ?

Ancak parti tüzüğü gereği genel başkanlık adaylığı için toplam delegenin yüzde 5’inin imza vermesi gerekiyor. Aytuğ Atıcı’nın bu imzaları toplayarak resmen aday olup olamayacağı kurultay günü belli olacak.

CİHANER YARIN AÇIKLAYABİLİR

Atıcı’nın dışında yine eski milletvekillerinden, halen CHP PM üyesi olan İlhan Cihaner’in de aday olabileceği kulislerde konuşuluyor. Cihaner’in CHP içinde kendisine “Gelecek İçin Biz” diyen grubun adayı olacağı ifade edilirken, adaylığını yarın resmen açıklaması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun karşısına iki isim bekleniyor ile ilgili etiketler CHP Kurultay chp kurultayı Kemal Kılıçdardoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.