Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Muharrem İnce değil!

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir kaynak Muharrem İnce'nin adaylığı için "Yüzde bir ihtimal" değerlendirmesinde bulundu. CHP'li isim, "Kılıçdaroğlu, son istişarelerde, bizlere bu konuda bir düşüncesi olmadığını açıkça sözledi." dedi.

Yerel seçimler yaklaştıkça, partilerin adaylarının kimler olacağına dair heyecan giderek artıyor.

Şüphesiz yaklaşan seçim, ekonomik dengelerden, siyasi dilin sertleşmesine kadar birçok başlığı ilgilendiriyor.

Ama gündemin netleşmesi ve hareketlenmesi adına şüphesiz ilk önemli adım özellikle büyük şehirlerde hangi partinin kimleri aday göstereceği üzerinde yoğunlaşıyor.

Kulisler şimdiden çok hareketli... AK Parti ve tabii ki İstanbul ile başlayalım...

Çok sayıda bakanlığın bütçesinden daha fazla ekonomik güce sahip olan 10 milyar dolar üzerindeki bir para akışını kontrol eden dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olmak şüphesiz adayların siyasi geleceği de dahil olmak üzere, çok kritik bir koltuk olma özelliği taşıyor.

AK Parti'de daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da oturduğu ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin de "başkanlığa giden yol" olarak tanımladığı bu makam için halen kulislerde dolaşan isimlerden biri ve en önemlisiyle başlayalım...

Evet TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan bahsediyoruz...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Muharrem İnce değil!

AK PARTİ'NİN İSTANBUL İÇİN EN GÜÇLÜ ADAYI: BİNALİ YILDIRIM

Kendisinin daha önce bu koltuğa aday olmayacağı, aday olmak istemediği ve isminin gündeme gelmesinin de mümkün olmadığı konusunda çok sayıda haber ve iddia medyada yer aldı.

Ama görünen o ki; derin kulislerde, Binali Yıldırım'a baskının ve istifa ederek büyükşehir başkan adayı olması yönündeki talebin sona ermediği yönünde bir hava var. O nedenle aksi yöndeki bu haberlere rağmen siz yine de Binali Yıldırım'ın ismini aklınızda tutun.

İZMİR İÇİN DE "ADAY OLMAYACAK" DENİLİYORDU!

Binali Yıldırım'a çok yakın bir isim, "Mevcut görevinden istifa ederek seçim yarışına girmesine şaşırmayın, benzer havanın önceki yerel seçimlerde İzmir için de olduğunu, ancak sonradan Binali Yıldırım'ın ikna edilerek adaylığa yelken açtığını hatırlayın" değerlendirmesinde bulundu.

Bunu bekleyip göreceğiz, ancak CHP'nin Muharrem İnce veya Gürsel Tekin gibi bir ismi aday göstermesi halinde ve tabii ki; MHP ile yerel seçim ittifakının da dün AK Parti ile karşılıklı olarak feshedilmesi kararı sonrası çıkarılacak AK Parti adayı konusunda çok daha dikkatli olmak gerekiyor...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Muharrem İnce değil! - Resim : 2

KILIÇDAROĞLU'NUN İSTANBUL ADAYI "İNCE" DEĞİL!

Öte yandan, SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Muharrem İnce'nin ismi yok.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir kaynak Muharrem İnce'nin adaylığı için "Yüzde bir ihtimal" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li isim, "Kılıçdaroğlu, son istişarelerde, bizlere bu konuda bir düşüncesi olmadığını açıkça sözledi." dedi.

SOYLU VE UYSAL'IN İSİMLERİ DE GÜNDEMDE...

Bu çerçevede, Binali Yıldırım ismi düşük ihtimal değil. Yine de bununla birlikte güçlü adaylar arasında; Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş ve şimdiki başkan Mevlüt Uysal'ın ismi de konuşuluyor.

Siyaset bu, kimin aday olacağı belli olmaz ama şu da bir gerçek ki; AK Parti'nin İstanbul'da işi riske atamayacak bir adayla seçim sürecine girmesi, dünkü ittifakın ortadan kalması sonrasında artık kaçınılmaz bir zorunluluk!

AK Parti'nin İzmir'de CHP'ye karşı şansının düşük olması değerlendirmesini göz önüne alarak Ankara ve İstanbul'da özel bir çalışma yürüteceği ve çok güçlü adaylara görev vereceği bir gerçek.

Bu noktadan hareketle Ankara'nın da önemi ortada...

 

ANKARA'DA "KAYSERİ HAVASI"?

Ankara'da CHP'den Mansur Yavaş'ın adı öne çıksa da Fethi Yaşar, Levent Gök gibi isimlerin de adı geçiyor.

AK Parti ise buna karşılık Başkent'te, halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Özhaseki ismi üzerinde değerlendirmelerde bulunuyor.

Kayseri'de çok basarılı bir grafik çizen Özhaseki'nin adıyla birlikte mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna, Veysel Tiryaki gibi isimleri de bir kenara not edelim.

DEVLET BAHÇELİ, MELİH GÖKÇEK'E SICAK BAKMIYOR!

Kulisleri hareketlendiren Melih Gökçek'in MHP'den aday gösterileceği iddiasına gelince...

"İttifak koptu" tartışmalarının sonrasında, bazı çevrelere göre bu iddia, MHP'nin sadece AK Parti'yi" huzursuz etmek" amacıyla ortaya attığı bir taktik.

Bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı bulunsa da, Devlet Bahçeli'nin Gökçek ile ilgili çok olumlu düşünmediği ve bu nedenle prensiplerinden nasıl taviz vereceğini sorgulayanlar da mevcut!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Muharrem İnce değil! - Resim : 3

CHP, TUNCAY ÖZKAN'I MI ADAY GÖSTERECEK?

İzmir'e gelince...

Ak Parti bir kadın aday düşünebilir... Ama burada genel seçimlerde fena oy almasa da iktidar partisinin yerel seçimlerde işi gerçekten çok zor. CHP kentte çok kuvvetli ama şimdiki CHP'li başkan Aziz Kocaoğlu tamamen köprüleri attığı için genel merkez CHP'li adaylar için Tuncay Özkan, Tunç Soyer, Mehmet Gönenç, Erdal Aksünger gibi isimleri de değerlendirmeye almış durumda.

AK Parti'nin adayı konusunda ise halen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in adını telaffuz edenler var...

Ama Özgener de tıpkı Binali Yıldırım gibi pek aday olma isteklisi değil... Eski futbol federasyonu başkanı Mahmut Özgener'in yakın çevresine, "AK Parti için çalışırız ama kendi adaylığımız için mücadele etmeyi düşünmüyoruz" şeklinde konuştuğu belirtiliyor.

GENEL SEÇİM PROVASI

Ülke genelindeki yerel seçimlerde siyasi partilerin aldığı oy oranları da şüphesiz bir genel seçin provası gibi kabul göreceği için alıncak oylar her bir parti için çok büyük önem taşıyor. Sandıktan çıkan sonuçlar partilerin "güçlendiği ya da zayıfladığı" anlamında bir algıyı da beraberinde getirecek.

AK Parti'nin alabileceği oy oranının beklenenin altında gelmesi beraberinde Türkiye'yi gelecek sene, "Güvenoyu gerekir mi?" mantığı ile bir erken genel seçime bile götürebilir.

Bunlar tabii ki siyasi teoriler, her şeyi zaman gösterecek. / SuperHaber

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Muharrem İnce değil! ile ilgili etiketler Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu CHP Melih Gökçek Binali Yıldırım kulis
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.