Kılıçdaroğlu'nun "İmamoğlu planı" hazır!

Zafer Şahin: CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını bu Parti Meclisi ve milletvekili grubu belirleyecek. Yani onlar Kemal Bey’i destekleyecek, o da onları yeniden milletvekili yapacak!

CHP yönetimi, 2022'de yapılması gereken kurultayı "seçim atmosferine girildiği" gerekçesiyle bir yıl ertelemeyi planlıyor. Buna göre kurultayın 2023'e ertelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin ise Kılıçdaroğlu ve ekibinin bu hamlesinin perde arkasını araladı.

Zafer Şahin, "Kurultay başka bahara" başlığını taşıyan yazısında şu ifadeleri kullandı;

"CHP lideri Kılıçdaroğlu en son cumartesi akşamı “Eylülde seçim bekliyorum” dedi.

Bu aslında kendi partisine yönelik bir açıklamaydı. Neden mi?

Açıklayalım...

Malum, CHP’nin bu yıl kurultay toplaması lazım.

Ama Kemal Bey ve arkadaşları bir yol kazasına uğramak istemiyor.

“Erdoğan baskın seçime gidecek” algısıyla hem parti içindeki muhalifleri dizginlemeyi hem de Kemal Bey’in Cumhurbaşkanlığı adaylığını garanti altına almayı hedefliyorlar.

Kurultay toplanmazsa CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını bu Parti Meclisi ve milletvekili grubu belirleyecek. Yani onlar Kemal Bey’i destekleyecek, o da onları yeniden milletvekili yapacak! Ekrem İmamoğlu tehlikesi de bertaraf edilmiş olacak. Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in geçen hafta Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek verdiği tweet’ler önemli. Kemal Bey, hem Parti Meclisi’ni hem de vekil grubunu bir sadakat testine tabi tutuyor.

Testi geçenlerin siyasi ömrü uzayacak. Geçemeyenler, safını belli etmeyenler tasfiye olacak.

Bu oyuna parti içi demokrasi diyorlar! Tabii yersen..."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Kılıçdaroğlu'nun "İmamoğlu planı" hazır! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Kurultay Ekrem İmamoğlu zafer şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.