Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu endişesi! Kurultay bu yüzden mi ertelendi?

CHP’nin, Temmuz ayında yapılacak kurultayın seçim sonrasına ertelendiği son Parti Meclisi şiddetli tartışmalara sahne oldu. 60 kişilik PM’de 35 üye ertelemeye onay verirken 25 üye ise itirazda bulundu. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, İBB Başkanı İmamoğlu’nun ekibinin kurultayda güç kazanması ve PM’de etkin olmasından endişe ettiği için bu yola başvurduğu öne sürüldü.

CHP’nin temmuz ayında yapılacak olan kurultayı seçimler sonrasına ertelediği son Parti Meclisi (PM) toplantısının perde arkasına ulaşıldı.

CHP PM, 15 Ocak’ta yaptığı toplantıda bu yıl yapılması planlanan 38’inci Olağan Kurultayı 2023’ün temmuz ayına ertelenmesi kararı alındı.

25 ÜYE RET OYU VERDİ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, kararın alındığı PM’nin çetin geçtiği öğrenildi. 60 kişilik PM’de 35 kişinin kurultay erteleme kararına onay verdiği, 25 üyenin ise ret oyu verdiği belirtiliyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim öngörüsü nedeniyle kurultayı erteleme kararı aldığı söylense de kulislerde tam aksi iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu ve yönetiminin, parti içerisinde güçlenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibinin bu yıl yapılması planlanan kurultayda güç kazanacağı ve PM’de etkin olacağı korkusuyla kurultayı erteleme kararı aldığı ifade ediliyor.

İMAMOĞLU GÜCÜNÜ ARTIRIR KORKUSU

Partide, İmamoğlu’nu genel başkan olarak görmek isteyenlerin arttığı, seçim öncesi kurultay yapılırsa İmamoğlu ve ekibinin gücünü artıracağı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de muhtemel adayın İmamoğlu olarak gösterileceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun kurultayı erteleme kararı alarak olası bu ihtimallere set çektiği öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarla aday olarak ismi geçen İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önünü kesmişti. Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz” demişti.

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu endişesi! Kurultay bu yüzden mi ertelendi? ile ilgili etiketler CHP İmamoğlu Kurultay Kılıçdaroğlu ibb başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.