Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' kararına Demirtaş'tan 'yürekten' destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' kararına, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek geldi. Demirtaş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum” dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyuran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Kasım 2016’dan beri Edirne Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş'tan destek geldi.

"GÜÇ VERİLMESİ GEREKEN CİDDİ BİR ADIMDIR"

Kılıçdaroğlu'nun bu kararını memnuniyetle karşıladığını belirten Demirtaş, “Geçmiş hatalarımızla samimi, dürüst ve cesur bir şekilde yüzleşip karşılıklı helalleşmeden hiçbir sorunumuzu kalıcı olarak çözemeyiz. Bu nedenle, Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP’nin Genel Başkanı sıfatıyla yapılmış bu açıklama tarihi önemdedir ve mutlaka sahiplenilmesi, desteklenmesi ve güç verilmesi gereken ciddi bir adımdır” ifadelerini kullandı.

"BUNUN BASİT OY HESAPLARIYLA YAKLAŞILACAK BİR KONU OLMADIĞINI HERKESİN İYİ ANLAMASI GEREKİR"

Kılıçdaroğlu'nun çabasının çok kıymetli olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti;

"Toplum, devamının gelmesini bekleyecektir. Sadece şimdi değil, ileride iktidar değiştiğinde, bu helalleşme sürecinin devlet adına da kurumsal ve resmi olarak işletilmesi gerekir. Ancak bu sorumluluk ne sadece CHP’nin ne de sadece Sayın Kılıçdaroğlu’nundur. Başta siyasetçiler olmak üzere herkes samimiyetle ve cesaretle elini taşın altına koymak, kendi payına düşen sorumluluk gereğince yüzleşmeye dahil olmak zorundadır. Bunun basit oy hesaplarıyla yaklaşılacak bir konu olmadığını herkesin iyi anlaması gerekir. Kaldı ki samimiyetle özeleştirisini ortaya koyan siyasetçiyi, halk kesinlikle bağrına basacaktır. Yine de ahlaklı davranmak ve risk almaktan da çekinmemek gerekir. Başka türlü siyasi öncülük de yapılamaz, toplumsal değişim de sağlanamaz. Bu nedenle, Sayın Kılıçdaroğlu’nun inisiyatif alması kıymetlidir, helalleşme için yola çıkması önemlidir.”

Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' kararına Demirtaş'tan 'yürekten' destek ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş HDP helalleşme yolculuğu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.