Kılıçdaroğlu'nun en çok güvendiği anketçi açıkladı: Kılıçdaroğlu'na HDP'nin desteği yüzde 100

"Adaylık için hazırım" mesajı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na en büyük desteğin HDP'den geldiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun en çok güvendiği anketçi olan Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy, Kılıçdaroğlu'na destek konusunda CHP'den yüzde 3.4'lük fire verildiğine dikkat çekti.

6'lı masada Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "adaylık için hazırım" mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu'nun mesajı sonrası ittifak ortaklarından net bir tepki gelmezken kamuoyunda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi isimleri konuşulmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en çok güvendiği anketçilerden Aksoy Araştırma’nın sahibi Ertan Aksoy çarpıcı veriler paylaştı. CHP'nin Parti Meclisi toplantısında bir sunum yapan Aksoy, Kılıçdaroğlu'na hangi kesimlerden oy geleceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu'na en fazla destek ise yüzde 100 ile HDP'den gelmesi dikkat çekti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, o sonuçları bugünkü köşe yazısında şu ifadelerle anlattı:

“Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda kime oy verirsiniz?” sorusuna katılımcılardan yüzde 53.6’sı Kılıçdaroğlu’na, yüzde 46.4’ü ise Erdoğan’a vereceğini söylüyor.

Aradaki fark yüzde 7.2.

Kararsızlar hesap edilmezde bu oran 5.1’e iniyor.

HDP seçmenlerinin yüzde 100’ü Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Bu oran CHP’lilerin de üzerinde. Çünkü CHP’liler yüzde 3.4 fire veriyor. İyi Partililerin yüzde 8.7’si ise Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor. MHP’lilerin yüzde 35.3’ü ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtiyor.

Kılıçdaroğlu'nun en çok güvendiği anketçi açıkladı: Kılıçdaroğlu'na HDP'nin desteği yüzde 100 ile ilgili etiketler HDP CHP Cumhurbaşkanlığı seçim Kılıçdaroğlu destek aday
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.