Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı istifa etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomiden sorumlu başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu. Eken istifası için "gördüğüm lüzum üzerine" lafzını gerekçe gösterdi. Ancak CHP içinden gelen kulis bilgilere göre Eken'in, istifa etmesinin arkasında "Babacan" hakkında verilen "Eleştirilmeyecek" talimatı var. Üstelik partiye verilen "Babacan" talimatı nedeniyle başka istifaların da yaşanacağı kulislerde konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi gece saatlerinde şoke eden bir istifa ile sarsıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman ekibinde yer alan önemli bir isim sosyal medyadan istifa ettiğini duyurdu. 

Bu isim Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ekonomist Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken'di. 

İstifasını Twitter'dan açıklayan Eken, “Gördüğüm lüzum üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Başdanışmanlığı gorevimden istifa ettim. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” ifadelerini kullandı.

İSTİFANIN NEDENİ BABACAN MI?

CHP'ye yakın kaynaklardan edinilen kulis bilgisine göre, Kılıçdaroğlu, ekonomi kurmaylarıyla yaptığı rutin toplantılardan birinde "AKP'nin ekonomi politikalarını eleştirin, Babacan dönemini de eleştirebilirsiniz ancak ismini verip onu direkt suçlamayın." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ekonomi başdanışmanı Prof. Dr. Eken'in ise işte bu talimat üzerine istifa kararını aldığı ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu'nun, Ali Babacan hassasiyetinin partide daha fazla istifaya yol açacağı, hatta CHP içerisinde önemli isimlerin de istifa edecekler arasında olduğu iddiası gelen kulis bilgileri arasında.

CHP'ye yakın kaynaklar da, Kılıçdaroğlu'nun, Babacan'ın ekonomi politikalarına ilgi göstermesini ideolojik bir sapma olarak değerlendiriyor ve CHP'nin ekonomi politik alanda bir kimlik sorunu yaşadığını ileri sürüyorlar...

Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı istifa etti ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ali Babacan CHP başdanışman Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.