Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı İYİ Parti'de tepkiyle karşılandı: Aldatılmış hissediyorlar

6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı şu anda tek isim olarak geçiyor. Adaylık için adı geçen isimler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi bu durumu güçlendirdi.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun kendi ismini bu kadar öne çıkarması İYİ Parti'de tepkiyle karşılanıyor. Bazı İYİ Partililer kendilerini aldatılmış hissettiklerini belirterek, CHP'nin kendi genel başkanlarını aday göstermek için 6'lı masaya ihtiyaçlarının olmadığını vurguluyor.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Akşener'e yakın bir İYİ Partili milletvekili ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşe yazısına taşıdı. Saymaz'ın konuştuğu milletvekili Kılıçdaroğlu'nun adaylığının sıkıntılı olabileceğini belirterek, "Kemal bey aday oldu diyelim. Bu seçmeni ikna etmek kolay mı zannediyorsunuz? CHP, sağ seçmen nazarında şeytanlaştırılmış bir parti. 'Haydi gelin' demek kolay mı?” dedi.

İsmail Saymaz'ın "Altılı Masa’da bilek güreşi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Akşener’e çok yakın bir İyi Partili milletvekili bana şöyle dedi: “CHP’liler genel başkanlarını aday yapmak isteyebilir. Bizimkiler de Meral hanımı istiyor. Bundan doğal bir şey yok. Ama CHP’liler cumhurbaşkanı adaylığını devamlı dillendirerek, bizim partiyi dirence sevk etti. Bizimkiler ‘Genel Başkanlarını aday yapmak için istiyorlarsa masaya ihtiyaç yok’ diyor. Bu, arkadan dolanmak gibi. Aldatılmış hissediyor insanlar.”

İyi Partili milletvekili, “CHP’liler doğru strateji izlemedikleri için Kemal beyin adaylığını sıkıntılı hale getirdiler” diyor.

Sordum:

“Sıkıntıdan kastınız ne?”

“Masada ‘Hayır’ denilebilir” diye yanıt verdi ve şöyle devam etti:

“Kemal beyin adaylığına en sıcak bakan benim. Bu emrivakiden rahatsızım. Tartışılıp konuşulan şeyler olsa memnuniyetle. Kimseyle konuşulmamış. Meral hanım bizi ikna etti, Kemal bey aday oldu diyelim. Bu seçmeni ikna etmek kolay mı zannediyorsunuz? CHP, sağ seçmen nazarında şeytanlaştırılmış bir parti. 'Haydi gelin' demek kolay mı?”

Akşener, bu ruh halini görerek, Altılı Masa’nın noter olmadığını ifade etti ve Kılıçdaroğlu’na kolaylıkla “Evet” demeyeceklerini gösterdi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarı İYİ Parti'de tepkiyle karşılandı: Aldatılmış hissediyorlar ile ilgili etiketler Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı İYİ Parti CHP adaylık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.