"Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Millet İttifakı'nı bozar!"

Fatih Altaylı: Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı İyi Parti’de de, ittifakın olası diğer bileşenlerinde de kabul görmüş değil!

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adaylığı konusunda belirsizlik sürüyor...

İttifak üyesi liderler ile ittifaka dışarıdan destek veren DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları yarın kritik bir zirvede aynı masa etrafında buluşacak.

Bu toplantı öncesi ise önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Meral Akşener ile görüştü.

Sürpriz toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık isteğinin masaya yatırıldığı kulislere yansıdı. Bazı gazeteciler Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmadığı yönünde bilgiler aktarsa da bu konuda Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan farklı değerlendirmeler geldi.

Altaylı, "Nezaketin adı kabullenme mi!" başlığını taşıyan yazısında "Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı İyi Parti’de de, ittifakın olası diğer bileşenlerinde de kabul görmüş değil. Hatta daha ileri giderek böyle bir adaylığın ittifakı bozma olasılığı da çok yüksek." ifadelerini kullandı.

Altaylı yazısında şunları kaydetti;

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı gibi davranmaya başlaması sonrasında Millet İttifakı’nın diğer unsurlarının bu tavra ilişkin nasıl bir “tavır” alacağı epeydir gündemi meşgul ediyor.

Her kafadan farklı bir ses çıkıyor.

Herkes kendi kaynağına göre bir şey söylüyor.

Özellikle İyi Parti’nin tutumu merak edildiği için kimileri “İyi parti destekliyor” diye yazıyor, kimileri” İyi Parti desteklemiyor” diye.

Şimdi de “İyi Parti ve Saadet, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekliyor ama DEVA ve Gelecek karşı çıkıyor” diye bir hava yayılıyor.

Günü geldiğinde kim kimi destekler, kim aday olur bilemem ama mevcut durumda ortada ne aday var ne de destek.

Üç gün önce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklaması gibi algılanan Erdoğan’a yönelik “Çık karşıma” meydan okumasından hemen sonra Kemal Bey, Meral Akşener’i arayarak “Müsaitseniz size uğramak istiyorum” dedi.

Kemal Bey’in amacı yaptığı açıklamanın ne anlama geldiğini Meral Hanım’a birinci ağızdan anlatmaktı. Adaylık açıklaması gibi algılanıp ittifakın zarar görmesini engelleme amacındaydı.

Hemen buluştular ve konuştular.

Detay bilmem mümkün değil ama Kemal Bey’in bunun bir adaylık açıklaması olmadığını söylediğini biliyorum.

Kemal Bey’in yakasındaki CHP rozetini çıkarıp, Türk Bayrağı rozetini taktığı günden bu yana İyi Parti’de bir rahatsızlık olduğunu da.

İyi Parti’deki pek çok isim CHP liderinin kendilerini bir “fait accompli” ile karşı karşıya bıraktığını düşünüyor ve bundan rahatsızlık duyuyor.

Burada iki tür tutum var.

Bir grup Kemal Bey’in adaylığına karşı değil ama bunun tek taraflı olarak, ittifak içinde konuşulmadan dayatılmasından rahatsız.

Diğer grup ise Kemal Kılıçdaroğlu ismini adaylık için doğru bulmuyor.

Ancak her ikisi de sonuçta aynı kapıya çıkıyor.

Meral Akşener de bunu biliyor ama Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı da nezaketi elden bırakmıyor.

Benim gördüğüm şudur.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı İyi Parti’de de, ittifakın olası diğer bileşenlerinde de kabul görmüş değil.

Hatta daha ileri giderek böyle bir adaylığın ittifakı bozma olasılığı da çok yüksek."

YAZININ TAMAMI İÇİN...

 

"Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Millet İttifakı'nı bozar!" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Fatih Altaylı Meral Akşener köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.