Kılıçdaroğlu'ndan yeni kriter: Halk adamı olmalı. Popstar seçmeyeceğiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da bir grup gazeteci ile buluşarak gündemdeki sıcak gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Hürriyet'ten Hande Fırat o görüşmede verilen mesajları bugün köşesinde okurları ile paylaştı...

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda son verdiği "devlet tecrübesi" mesajı ile kulislerde Abdullah Gül isminin yeniden konuşulmasına sebep olan Kemal Kılıçdaroğlu, kriterlerine yenilerini ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na randevu vermediği şeklindeki söylentilerin "asparagas" olduğunu söyleyen CHP lideri, "Abdullah Gül ismi yeniden gündemde mi?" sorusuna da şu karşılığı verdi;

“Aday konusunda liderlerle birebir, yanyana görüşmemiz olmadı. Bunu erken buluyoruz. Ancak adayın devleti tanıması, bilmesi lazım. Toplumun tüm birleşenlerini bir araya getirmeli. Örnek olmalı. Saraylara merakı olmamalı. Halk adamı olmalı. Davranışlarıyla örnek olmalı. Popstar seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Devlette dönüşümü sağlayacak biri olmalı.

(Daha önce genel başkan aday olmamalı diyordunuz, şimdi tanım mı değişti?) “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Bir partinin genel başkanı mahkeme başkanını tayin etmemeli”

"TELEFONLARI DİNLİYORLAR"

Diğer yandan, İBB’de terörle iltisaklı kişilerin işe alındığı yönündeki suçlamalara da değinen Kılıçdaroğlu "telefon dinleme" iddiası ortaya attı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti;

”‘Ankara’yı, İstanbul’u nasıl kaybettik?’ diyorlar.  Bize en ağır suçlamalar yapıldı. Akıl var, mantık var. Belediye başkanlıklarının Milli İstihbarat Teşkilatı mı var? Belediyelere işçi alımı adli sicil kaydı ile yapılıyor. Adli sicil kâğıdını belediye mi veriyor? Devletin nasıl çalıştığından haberleri yok. Tüm belediye başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar. Allah akıl fikir versin. Böyle devlet yönetimi olmaz. Devlet bir kişinin kinine, öfkesine teslim edilemez. İktidarda kalmak için atmayacakları yalan, iftira yok.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Kılıçdaroğlu'ndan yeni kriter: Halk adamı olmalı. Popstar seçmeyeceğiz! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Abdullah Gül Hande Fırat köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.