Kılıçdaroğlu'ndan yağ mesajı: Bu işler denetimle, sopayla olmaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında ayçiçek yağı tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Bu işler denetimle, sopayla olmaz. Önce zammı sen geri çekeceksin." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Emeğiyle geçinen kadınlar, çalışanlar, hayatın kahrını çeken kadınlar, evladı işsiz olduğu için iş arayan kadınlar, gece sokağa rahat çıkamayan kadınlar. Yılın 1 günü bütün kadınlar bir araya gelip bir yürüyüş yapabilir miyiz diye düşünen kadınlara yasak getiren erkekler. Demokrasinin ne olduğunu bilmeyenler. Kadının haklarını ellerinden almaya çalışanlar. Ve Ukraynalı kadınlar. Televizyonlarda, gazetelerde görüyorsunuz... Kucaklarında küçük çocukları, vedalaşırken görüyorsunuz. O dramı dünya hak etmiyor. Kadınlar hayatın kahrını çekiyorlar ama dirençle hayata sarılmasını, zorlukları aşmasını biliyorlar" dedi.

HAYAT PAHALILIĞI, YÜKSEK ENFLASYON, ZAM ELEŞTİRİLERİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hayat pahalılığını en çok yaşayan kadınlardır. Bir çocuğu yatağa aç yatıran bir annenin dramını kimse anlayamaz. Türkiye'nin bu acı tablodan süratle kurtulması lazım. Sandığın gelmesi gerekiyor. Biz Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aylardır söyledim; gıda krizi geliyor diye. Devleti yönetenler devletten habersiz. Gıda krizinin geleceğini görmüyorlar. Karakış fonu kurun dedim, yapmadılar. CHP'li belediyeler bunları yaptılar. Doğalgaz faturaları ödendi, elektrik faturaları ödendi, çocuk gıda yardımı bir telefonla kendilerine ulaştı. CHP Genel Merkezi'nin aldığı bu kararı uygulayan belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Belediye başkanlarımız yapıyorlar.

Zam üstüne zam yaptılar, enflasyon sopasını fakirin sırtında kırdılar. Asgari ücret 4250 lira. Açlık sınırı 4552 lira, yoksulluk sınırı 15 bin 139 lira şubat ayı rakamları. Rakamları yayınladılar, 'Türkiye yüzde 11 büyüdü' diye. Kim yüzde 11 büyüdü? 5'li çete, oligarklar. Bu 5'li çete yüzde 300 büyüdü. milyonlar fakirleşirken onlar büyüdü.

Bütün bunların sorumlusu kim? Kim yaptı bu zamları? Esnaflar niye kepenk kapatıyor? Çiftçi neden üretmiyor? Bir avuç büyüyor, vatandaşlar fakirleşiyor kim yaptı bunları?

Kılıçdaroğlu'ndan yağ mesajı: Bu işler denetimle, sopayla olmaz ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu chp grup toplantısı ayçiçek yağı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.