Tartışmayı alevlendirecek sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. Kendisine tehditte bulunan Alaattin Çakıcı'nın sözlerini duyduğunda sadece gülümsediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Beş paralık adam" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir mektup paylaşan Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

ÇAKICI İÇİN "BEŞ PARALIK ADAM" DEDİ

Olayın yankıları devam ederken Kılıçdaroğlu'ndan kavganın fitilini daha da ateşleyecek bir çıkış geldi. FOX TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan Kılıçdaroğlu, Çakıcı'nın tehdidi kendisine ulaştığında gülümsediğini belirterek "Beş paralık adam. Beni üzen o beş paralık adamın devletin arkasına sığınması ve Bahçeli'nin onu desteklemesi. Sizin siyasi bir sorumluluğunuz yok mu?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bütün belediye başkanlarımız gerçekten tarih yazıyorlar. Çok ciddi tasarruflar yaptılar, projeler yaptılar. Pandemi döneminde CHP'li belediyeler olmasaydı durum daha da kötü olurdu. İmamoğlu'na Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için soruşturma açıldı. Kendisi İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı. Aynı şeyi kent uzmanları, deprem uzmanları da söylüyor.

"KANAL İSTANBUL RANT PROJESİDİR"

İmamoğlu'nun Kanal İstanbul çevresinde arsası mı var? Boğazınızdan aşağı haram lokma inmiyorsa kentin çıkarları için ne gerekiyorsa yapın. İmamoğlu diyor siz açıklıyorsunuz ama kentte biz bu kadar kişiyi defnettik diyor. Bunu kendi çıkarı için değil İstanbul'da yaşayanlar için söylüyor. Bu bir rant projesi. Belediye başkanlarımız çok güzel çalışıyorlar, biz de bunu takip ediyoruz. Olay bize Menemen halkı tarafından duyuruldu. Sonrasında ben 3 milletvekili arkadaşımı gönderdim, orada halkla görüştü, ille görüştü, sonrasında bir rapor hazırlandı ve gereğini yaptık. Böyle bir şeye göz yummamız mümkün değil.

"TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ HAKLI ÇIKTI"

Uzun süre bu insanları aç ve açıkta bırakamazlardı o yüzden her şeyi serbest bıraktılar. Bilim Kurulu'nun bir sözcü seçmesi gerekirdi ve açıklamaları sözcünün yapması gerekirdi. Hangi tavsiyeleri aldıklarını bilmiyoruz ama siyasal iktidarın aldığı önlemleri biliyoruz. İşin Türkçesi, 5 maskeyi dağıtmaktan aciz bir siyasi iktidarın koronavirüsle mücadele etme şansı yoktu. Biz sorumlu muhalefet olarak hep şunu yaparsan iyi olur diyerek uyarıda bulunduk. Biz bunu memleket meselesi olarak gördük. O dönem Türk Tabipleri Birliği uyardı. Doktorlardan bilgiyi aldı, yanlış yapıyorsun dediler, herkes suçlandı, sonra Türk Tabipleri Birliği haklı çıktı. Hala verilerin eksi verildiği söyleniyor.

"TANK PALETİ 5 KURUŞ ALMADAN SATTILAR"

Tank Palet Fabrikası Katarlılara satıldı. Beş kuruş almadan verdik. Bu bir satış değil. Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Hükümet istediği vergiyi toplayamadı. Borsanın yüzde 10'unu Katarlılara satıyoruz, kaça satıldığını bilmiyoruz. Tank Palet Fabrikası'na yatırım yapılacaktı. Ne kadar yatırım yapıldı bilmiyoruz.

 

Tartışmayı alevlendirecek sözler ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Alaattin Çakıcı Fox TV İsmail Küçükkaya Tehdit
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.