Kılıçdaroğlu'ndan Sağlar'a 'Kurtulmak istiyor' yanıtı

Katıldığı bir canlı yayında 'türban' hakkında skandal ifadeler kullanan CHP'li Fikri Sağlar, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden kurtulmak istediğini iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, bu açıklamalara ilişkin ''Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor'' ifadelerini kullandı.

Eski Bakan ve eski CHP milletvekili Fikri Sağlar, Halk TV'de katıldığı bir canlı yayında türbanlı hakimlerin sağlayacağı adalet konusunda kuşkusunun olduğunu söyledi. Bu sözler başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok siyasetçinin de tepkisini çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sağlar'ın türbanla ilgili açıklamalarına sert tepki göstererek “Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyorum. Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz. Bu onun tercihidir” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları hakkında konuşan Sağlar, "Kemal Bey, bu olayı vesile ederek benden kurtulmak istiyor" şeklinde konuştu.

''TÜZÜK NEYİ EMREDİYORSA O YAPILIR''

Bu açıklamalara CHP Genel Başkanı'ndan yanıt gecikmedi. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Kılıçdaroğlu, eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar hakkında, “Tüzüğe göre genel başkanın sözleri partiyi bağlar. Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor” dedi.

Parti kaynakları, Sağlar'la ilgili bir disiplin süreci işletilmeyeceğini; ancak tüzükte partililerin uyması gereken kuralların çok açık olduğunu vurgularken Sağlar'ın dilerse partiden ayrılabileceğine işaret etti.

Kılıçdaroğlu'ndan Sağlar'a 'Kurtulmak istiyor' yanıtı ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu fikri sağlar yanıt tüzük türban
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.