Kılıçdaroğlu'ndan referandum gafı! Anayasa değişikliğini yanlış anlamış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma götürülen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili açıklamasında, yeni sistemde hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Oysa, anayasa tasarısında “Başbakan” yer almıyor.

Best FM'deki radyo programına konuk olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, referanduma sunulan anayasa tasarısına ilişkin bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, yeni sistemde hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı olacağını öne sürdü. Kılıçdaroğlu’nun yeni sistemde Başbakan olmayacağını dikkate almaması tepki çekti.

“BİR ALİ DEĞİL BİN ALİ FEDA OLSUN” DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'deki anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde açıklama yapmış ve yönetimde iradenin tek olması gerektiğini savunurken "Başbakan yok evet. Ya biz makam mevki delisi değiliz, memleketin geleceği için bir Ali değil bin Ali feda olsun" demişti.

Kılıçdaroğlu'ndan referandum gafı! Anayasa değişikliğini yanlış anlamış ile ilgili etiketler Best FM Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.