Kılıçdaroğlu'ndan 'muhafazakar partiyiz' çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhafazakar çevrelerin yer aldığı bir toplantıda ilginç çıkışlara imza attı. Asıl muhafazakar partinin CHP' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağının kaldırılması için ilk adımı kendisinin attığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında Necip Fazıl Kısakürek ve Adnan Menderes'in de CHP'li olduğunu söyledi.

Partisinden ayrılan isimlerin bir bir yeni partiler kurduğu konusunda ve her hafta yaşanan yeni bir skandala rağmen suskun kalmayı tercih eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilginç söylemlerde bulundu. 

Ahmet Hoca Enstitüsü adı altında bir araya gelen muhafazakar çevreden isimlerle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin de muhafazakar bir parti olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Koordinatörü Ümit Kaya'nın organize ettiği online toplantıda katılımcılara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağına ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin inanç, etnik kimlik ve toplumsal yaşam açısından dünyadaki en zengin ülkeler arasında olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygı duyulduğu vakitte çatışma alanından çıkılacağını belirtti.

'ASIL MUHAFAZAKAR PARTİ CHP'DİR'

Kürtler ve muhafazakarlar nezdinde CHP'nin inandırıcılık sorunu yaşayıp yaşamadığına yönelik soruya yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini muhafazakar olarak nitelendiren çevrelerle bir araya gelip konuştuğunu ve onlara "Onlara, 'Siz kendinize muhafazakar diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Asıl muhafazakar olan CHP, çünkü değişime direniyor' diyorum." dediğini aktardı.

Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan partinin CHP olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun bir kesimini ötekileştirerek ve dışlayarak siyaset yapılmayacağını sözlerine ekledi.

'BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDİM'

Üniversitelerde başörtüsü yasağının olduğu dönemde YÖK Başkanı olan Yusuf Ziya Özcan'ı aradığını ve bu durumun doğru olmadığını söylediğini ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, bu sözler özerine Özcan'ın "Madem CHP de böyle düşünüyor o zaman biz bu yasağı kaldırırız." dediğini belirtti.

"NECİP FAZIL, CHP'LİYDİ"

CHP'ye yönelik 'devlet partisi'' nitelendirmesine yönelik, soruya yanıtlayan Kılıçdaroğlu "Hepimizin dedesi, babası bir şekliyle CHP'liydi. Mesela önemli şairlerden Necip Fazıl Kısakürek, CHP'nin Parti Meclisi üyesidir bir dönem. Yapmıştır. Adnan Menderes CHP'lidir. Tek parti var zaten o tek parti aslında çok değişik görüşlerden, kimliklerden insanlar o tek parti döneminden parlamentoda ya da parlamento dışında partiyi temsil etmişlerdir. Ayrışma çok partili hayata geçtikten sonra başlamıştır.'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'muhafazakar partiyiz' çıkışı ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü muhafazakar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.