Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali mi?

Twitch kanalında gençlerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce "Ben seçildiğimde.." diye başladı, "CHP'nin adayı siz misiniz?" diye sorulunca da "Yani partiyi kastediyorum orada" diye geri adım attı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitch kanalında Jahrein ile canlı yayında gençlerin sorularını yanıtlayarak gündemi değerlendirdi. Konuşması sırasında önce "Emin olun seçildiğimde hakaret olmaması kaydıyla her türlü eleştiriyi özgürce yapacaklar ama ben de o eleştirilerden ders alacağım." ifadelerini kullandı.

Yayında "Ben seçildiğimde" ifadesi hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "CHP'nin adayı siz mi olacaksınız?" srousunda ise geri adım attı. Kılıçdaroğlu, "Yani partiyi kastediyorum orada, partimiz iktidar olduğunda. Çünkü bu kişisel bir olay değil, partinin genel başkanıyım. Partimiz iktidar olduğunda ki olacaktır, ben buna yürekten inanıyorum, bütün bu kaygıları büyük ölçüde ve kısa sürede, 6 ayda çok şey değişecek. 6 ayda gençler farklı bir Türkiye'de yaşadıklarını görecekler." ifadelerini kullandı.


"CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR MI?

CHP'nin bir cumhurbaşkanı adayı olup olmadığına yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "CHP'nin şu anda bir cumhurbaşkanı adayı yok. Şu anda CHP'nin adayı şudur ya da şudur diye bir şey söylemiyorum. Biz bir ittifak yaptık, oluşturduk. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla oturup konuşmak zorundayız. Aksi halde yanlış yaparız. Aksi halde bu ittifak, ittifak olmaktan çıkar, Cumhur İttifakı'na benzer. Çünkü orada bir kişi konuşuyor, herkes ona itaat ediyor."


"HDP İLE İTTİFAK İÇİNDE DEĞİLİZ"

CHP'nin HDP ile ittifak içinde olduğu iddiasına ilişkin soruyu yanıtlayan, "HDP bir siyasi parti. İttifak içinde değiliz, ittifak olsa deriz. Bir ittifak var mı? Evet bir ittifakımız var. İttifakı oluşturan partiler, Demokrat Parti, Saadet Partisi, İYİ Parti ve biz. Adına ne diyoruz Millet İttifakı." diye konuştu.


"PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

CHP'nin terör örgütü PKK'ya bakış açısının ne olduğu sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Gayet açık, PKK terör örgütüdür. En son Gara operasyonunda biz bölücü terör örgütü dedik. Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde 'PKK' adını kullanmıyor propagandası olmasın diye, 'bölücü terör örgütü' diyor. Genelkurmay 'bölücü terör örgütü' diyor, biz 'bölücü terör örgütü' diyoruz. Terör örgütü, adının anılmasını ister terör yaparak. Bölücü terör örgütü diyoruz. Kınıyor muyuz? Elbette kınarız." dedi.

 

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali mi? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP jahrein cumhurbaşkanlığı adaylığı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.