Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li o isme skandal savunma!

BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç CHP'den Belediye Meclis üyesi olarak aday gösterildi. Bir kardeşi PKK saflarında bulunan Karaağaç son günlerde Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısı yaptığı konuşma ile gündemde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na NTV'de katıldığı programda bu isim soruldu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı "CHP Belediye Meclis üyemizmiş galiba Antalya'da. Olabilir CHP'ye gelmiştir. Vatan haini mi bu... Yatırıp testere ile keselim mi?" oldu...

CHP'nin Antalya Kepez'de belediye meclis üyeliği için aday gösterdiği isimler arasında BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç son günlerde PKK elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısı yaptığı konuşma ile gündemde.

Bir kardeşi de dağda terör örgütü saflarında bulunan ve gri listede aranan Karaağaç, yaptığı bir konuşmada "15 Şubat 1999'da Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan uluslararası komplo sonucu tutsak edildi. Tutsak edilmek istenen Kürt halkının özgürlük mücadelesiydi." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP-İYİ Parti ortaklığının HDP ile gizli ortaklığının delilleri arasında gösterilen Karaağaç NTV'de yayınlanan Seçime Doğru programında CHP liderine soruldu. 

Kılıçdaroğlu'nun bu soruya yanıtı ise "CHP Belediye Meclis üyemizmiş galiba Antalya'da. Olabilir CHP'ye gelmiştir. Vatan haini mi bu... Adamın belki bu işlerle hiç ilgisi yok. Adamı alıp bir yere yatırıp testere ile keselim mi? Adam gelmiş ben CHP'li olmak istiyorum, CHP'de hizmet etmek istiyorum. Olamaz mı? Olur. Ne var. Bizim belediye meclis üyemiz yani vatan haini mi bu?" sözleri ile oldu. 

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li o isme skandal savunma!

'DERHAL ÖZGÜR BIRAKILSIN'
CHP'den Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı olan Karaağaç 15 Şubat 2014'te PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 15'inci yılı nedeniyle Antalya'da düzenlenen eylemde, "15 Şubat 1999'da Kürt halkının lideri Abdullah Öcalan, uluslararası bir komplo sonucu tutsak edildi. Kürt sorununun çözümsüz kalmasına, Kürdistan'da halkın baskı altında yaşanmasına, bir ulusun dilinin, kültürünün inkar edilmesine yol açanlar 15 Şubat komplosunu gerçekleştirenlerdir. Bizler, Abdullah Öcalan'ın derhal özgür bırakılmasını istiyoruz. Öcalan'ın özgür olması, aşağılanan, katledilen Kürt halkının uzattığı barış elinin sıkılması demektir. Kürt sorununun çözümü de buradan geçmektedir" diye konuşma yapmıştı. 

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li o isme skandal savunma! - Resim : 2

EYLEME ÖNDERLİK YAPMIŞTI
O tarihteki eylemde BDP il binasında toplanan bir grup partili, ellerinde Öcalan fotoğraflarıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istemiş, polisin izin vermemesi üzerine Şarampol Caddesi üzerindeki tramvay yolunda oturma eylemi yapmıştı. Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan 150 kişilik gruba BDP İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç önderlik etmiş ve 'Biji Serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo) sloganı attırmıştı.

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li o isme skandal savunma! - Resim : 3
KARDEŞİ ARANAN TERÖRİST
CHP Kepez Belediye Meclisi üyesi adayı Abdülbaki Karaağaç'ın PKK'nın dağ kadrosunda yer alan kardeşi Abdülhadi Karaağaç ise İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı gri listedeki aranan teröristler arasında yer alıyor. PKK/KCK terör örgütünün sözde komutanlarından biri olarak bilinen Karaağaç'ın fotoğrafının altında, 1960 yılı Kurtalan doğumlu olduğu belirtiliyor.

 

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li o isme skandal savunma! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Antalya
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.