Kılıçdaroğlu'ndan cami provokasyonuna yeni yorum

Kılıçdaroğlu İzmir'deki skandalı iktidara fatura etti: "Bu bir provokasyon. Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir."

İzmir'de Müftülüğün merkezi ses sistemi sabote edilerek bazı camilerin hoparlörlerinden İtalyan sosyalistlerinin marşı "Çav Bella" ve Selda Bağcan şarkısı çalınması büyük tepki topladı.

Müzik yayınını destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir ise soruşturma kapsamında tutuklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olayla ilgili ilk açıklamasını Twitter hesabı üzerinden yaparak, eylemi kınadı.

Ancak Kılıçdaroğlu bugün Cumhuriyet Gazetesi'den, kendisi de eski CHP Milletvekili olan Mustafa Balbay'a yaptığı açıklamada İzmir'de yaşanan olayın arkasında iktidar partisinin olduğunu iddia etti!

REZALETİ ALKIŞLAYAN CHP'NİN HİÇ Mİ SUÇU YOK?

Mustafa Balbay'ın konuyla ilgili görüşlerine başvurduğu Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de camilerde müzik yayını yapılması nedeniyle iktidarı suçladı.

"Bu bir provokasyon. Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir." diyen Kılıçdaroğlu, Adana'da CHP Gençlik Kolları üyesi bir grubun organize şekilde Vefa Sosyal Destek Grubu'na saldırısına da değindi.

CHP lideri şöyle konuştu;

"Adana’dan sonra İzmir’de de CHP’yi hedef gösterme gayreti içine girildi ama halk bunları artık yutmuyor. CHP’yi ucu belirsiz bir kavganın içine çekmek istiyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu halk bozacak, bozuyor da zaten. Ben halkın sağduyusuna ve vicdanına güveniyorum.

Amaç belli; kardeşi kardeşe kırdırmak. Bunun devamında da olağanüstü hal ilan edip kendince daha rahat ülkeyi yönetmek. İktidarlar devlet olmak için gelmezler, devleti yönetmek için gelirler."

 

 

Kılıçdaroğlu'ndan cami provokasyonuna yeni yorum ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Mustafa Balbay Selda Bağcan çav bella
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.