Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi eylemcilerine destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı başlatılan kampanyaya katıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün akşam saat 21.00'da başlatılan işgal girişiminin emniyet güçlerince sona erdirilmesinden sonra başlatılan kampanyaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu destek vermiş, "Hiç kimsenin bir idarecinin lütfuna ihtiyacı yok. Bu ülkenin gençleri liyakat zinciri kırıldığı için isyan ediyor. Herkes liyakatle iş sahibi olur, bir yerlere gelirse tüm sorunlarımızı çözeriz. Aynı itfaiyeci alımında olduğu gibi; şeffaf, adil ve hiçbir ayrım olmadan." ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da kampanyaya katıldı ve art arda iki tweet atarak Prof. Bulu'ya karşı başlatılan kampanyaya destek vererek istifa çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz.

Üniversitelerini, liyakati ve adaleti savundukları için gençlerin gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınması kabul edilemez... Rektör Melih Bulu görevinden ayrılıp bu çirkin duruma son vermelidir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İstanbul Valiliği dün akşamki olaylarda 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

CHP'li melletvekilleri gözaltına alınanlara destek için Vatan Emniyet Binasına gitti. CHP'li milletvekilleri Sera Kadıgil, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

MUHARREM İNCE DE AYNI SIRADA

CHP'den istifası beklenen Muharrem İnce de gözaltına alınanları destekleyen bir açıklama yaptı. "Muharrem İnce, Biz öğretmenler, öğrencilerimizi başları eğik dursun diye değil, kimsenin önünde eğilmeyen, erdemli ve dik duruşlu bireyler olsun diye yetiştiriyoruz. Gençleri rahat bırakın!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Boğaziçi eylemcilerine destek ile ilgili etiketler Eylem Kampanya polis Gözaltı Kılıçdaroğlu boğaziçi kalkışma gezi destek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.