Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya kararı

Ayasofya'nın ibadete açılması tartışması hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidar, 'Ben Ayasofya’yı ibadete açıyorum' diyorsa kararname elinde. Erdoğan oturur, bir kararname yazar, resmi gazetede yazılır, ibadete açılır, müze olmaktan çıkar. Bu kadar basit" dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Ayasofya'nın Danıştay'da görüşülen statüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

Ayasofya'nın statüsüne itaraz etmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "İktidar, “Ben Ayasofya’yı ibadete açıyorum” diyorsa kararname elinde. Erdoğan oturur, bir kararname yazar, resmi gazetede yazılır, ibadete açılır, müze olmaktan çıkar. Bu kadar basit.Şimdi bu olayı büyütüp bu olayı Türkiye’nin, dünyanın gündemine getirmenin hiçbir mantığı yok. Sen eğer bunu kullanıyorsan siyaseten, “Bunu ben açtığımda takdirde, cami olarak açtığım takdirde oyum artacaktır” diyorsan ve hedefi böyle koyup, “Acaba ben bunu söylediğimde CHP bana itiraz eder de ben de buradan oy devşiririm” diye düşünüyorsa, hayır bunu düşünmesin.Otursun, hemen kararnameyi imzalasın. Resmi gazetede ilan etsin. Ayasofya’yı da ibadete açsın. Bu kadar basit." ifadelerini kullandı. Independent Türkçe

Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya kararı ile ilgili etiketler Ayasofya CHP kemal kılıçdaoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.