Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Asla doğru bulmam!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adaylık süreciyle ilgili ve isminin aday olarak masaya getirilmesi durumunda vereceği tepki hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Mutabakat olması gerekiyor. Olmadan karar almayı asla doğru bulmam. Diyelim ki ismim üzerinde mutabakat oldu. Bu işi yapmak isterim tabii ki. " dedi.

Son dakika haberi: 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı hala belirsizliğini koruyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın adaylık süreciyle ilgili ve isminin aday olarak masaya getirilmesi durumunda vereceği tepki hakkında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda yaptığı açıklamalar: 

ADAYLIK MESELESİ

İçinde olduğumuz sorun bizim sorunumuz. Oturup konuşuyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor. Olayı bir parti olayı şeklinde tanımlarsanız bu iş çözülmez. Biz bu işi çözmek için çoktan yola çıktık. Rozet sonuçta Türkiye rozeti biz bu ülke için çalışıyoruz. Biz Türkiye’nin ikinci yüzyılı için çalışıyoruz.

İki lider arasında yapılan görüşmenin kamuoyuna yansımasını doğru bulmam. Gündem konusunu belirleyecek olan Temel bey.  Gayet güzel, samimi bir görüşme oldu. Bizim ekonomi ve sosyal politikalar konusunda, mutabakat metninin yansımaları hakkında konuştuk. 6 lider bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. İktidarda da aynı birlikteliği yapmak zorundayız. Kişi endeksli düşünmeyi doğru bulmuyorum. Biz sistemi değiştirmeye geldik. Bu sistem bir beka sorunudur.

ADAY NASIL BELİRLENECEK?

Gündemi ev sahibi olan genel başkan belirler. Ev sahibi olan genel başkan ilk turu yapar sonra olgunlaştırır, sonra arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışır ve liderlerle toplantımızı yaparız. Her lider düşüncesini özgürce ifade eder. Uygarca konuşur ve bir karar alırız.

Soru: Temel Bey masaya sizin adınızı getirirse tepkiniz ne olur?

Mutabakat olması gerekiyor. Olmadan karar almayı asla doğru bulmam. Diyelim ki ismim üzerinde mutabakat oldu. Bu işi yapmak isterim tabii ki. 

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Asla doğru bulmam! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.