Kılıçdaroğlu'na teşkilattan ''aday'' tepkisi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu il ve ilçe başkanlıklarına 2019 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için genelge gönderdi.

Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; Kılıçdaroğlu, CHP üyesi olmayanların aday adaylık başvurusunun da kabul edilmesini istedi.

Bu genelgenin ardından Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe gibi ilçelerde mahalle temsilcilerinin imzalarıyla “eğilim yoklaması” talebinde bulunuldu. İlçeler “CHP’nin adaylarını CHP’liler belirlesin” şeklinde bir ayaklanma başlattı. Bu ayaklanmanın diğer ilçelere de sirayet etmesi bekleniyor. CHP’liler CHP’li olmayan bir adaya onay vermek istemiyor.

TEPKİYE KARŞI İTTİFAK
Kılıçdaroğlu, aday adaylıklarını açıklayan Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal ve Gürsel Tekin’e rağmen İstanbul ve Ankara’ya parti üyesi olmayan bir aday düşünüyor. İstanbul’da HDP Ankara’da da İP’yle ittifak yapacağı konuşulan CHP’nin tepki çekmeyecek adaylar üzerinde yoğunlaştığı konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'na teşkilattan ''aday'' tepkisi... ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu aday
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.