Kılıçdaroğlu'na saldırıya art arda tepkiler!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin siyaset dünyasından art arda tepkiler geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrasında siyaset dünyasından art arda tepkiler geldi.

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur.

LEVENT GÖK: KEMAL BEY İYİ

CHP'li Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, ''Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır'' dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'daki şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırıyı kınayarak saldırının bir provokasyon amacı taşıyabileceğini belirtti.

MUSTAFA YENEROĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın @kilicdarogluk 'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük.Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız."

İBRAHİM KALIN: GEREKLİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepki gösterdi. Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır' dedi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 'Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür' açıklamasında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: OLAYIN TAKİPÇİSİYİM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Soruşturma başlatıldı, olayın takipçisiyim sağduyulu olmalıyız" ifadesini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırı ile ilgili, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Kabul edilemez. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'' ifadelerini kullandı.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ: SON DERECE ÜZÜNTÜ VERİCİ

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş da ''Yüreğimizi yakan şehitlerimizin acısı hepimizin ortak hüznüdür. Millet olarak hem teröre karşı dik duruşumuzu hem de sağduyulu ve vakur tavrımızı her koşulda korumalıyız. Sn. Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü vericidir ve asla kabul edilemez.'' dedi.

BİNALİ YILDIRIM: HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Binali Yıldırım, "Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Gün ayrışma günü değil..."

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER: ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın @kilicdarogluk'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine acil şifalar diliyorum. Bilinçli olarak kutuplaştırılan ülkemizde, siyasilerin milleti germekten acilen vazgeçmeleri gerekiyor. Hiçbir oy, hiçbir koltuk milletimizin birlik ve huzurundan daha kıymetli değil." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na saldırıya art arda tepkiler! ile ilgili etiketler AK Parti Kemal Kılıçdaroğlu CHP Abdulhamit Gül
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.