Kılıçdaroğlu'na kumpas... CHP suçu CNN Türk'e attı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Anıtkabir'e gerçekleştirdiği ziyarette yaşanan aksaklıklar günlerdir tartışılıyor. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuyla ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtladı ve törende yaşananların faturasını CNN Türk televizyonuna kesti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs törenleri kapsamında Anıtkabir'e yaptığı ziyaret sırasında tek başına uzun süre avluda bekletilmesi büyük bir siyasi skandal olarak değerlendirildi.

Kamuoyuna yansıyan görüntülerde, Kılıçdaroğlu'nun kendisini dakikalarca ayakta bekleten CHP heyetine tepkisi de yer aldı.

Ancak o görüntüleri servis eden ajansın, CHP'ye bağlı Anka Haber Ajansı olması tartışmaları farklı bir noktaya taşıdı.

ANKA, KILIÇDAROĞLU'NA KUMPAS MI KURDU?

CHP yönetimi içinde etkin bir rol üstlenmek için uzun zamandır siyasi mücadele içinde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yönetimindeki ajansın Kemal Kılıçdaroğlu'nu sabote ettiği iddiası gündeme geldi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, o görüntülere ilişkin "CHP'de birileri Kemal Bey'i sabote mi ediyor?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Selvi yazısında, "Eğer o görüntüler servis edilmese, Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir'de düştüğü durumu kimse farkına varmayacaktı." ifadelerini kullandı.

CHP CNN TÜRK'Ü HEDEF ALDI!

İşte bu tartışma üzerine CNN TÜRK muhabiri o iddiaları bugün basın toplantısı düzenleyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak'a sordu.

Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'na "yetişme tarzı" nedeniyle kumpas kurulamayacağını savundu ve sözlerine şöyle devam etti;

"Bu ülkede kumpas kurulabilecek son genel başkandır. Hiçbir şekilde ne partimize ne genel başkanımıza kumpas kurulamaz. Biz bu konularda şerbetliyiz. Ama bize bu soruyla kumpas kurmak isteyen CNN televizyonunun kendisidir."

ANKA'DAN YANIT

ANKA Haber Ajansı ise Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin "kumpas" iddialarına yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Açıklamada iddialara ve suçlamalara yüzeysek olarak değinilirken, "ANKA'nın CHP ile ilgisi olmadığı ve bağımsız bir medya olduğu" öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu'na kumpas... CHP suçu CNN Türk'e attı!

 

Kılıçdaroğlu'na kumpas... CHP suçu CNN Türk'e attı! ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi CHP Faik Öztrak Anka Tuncay Özkan anka haber ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.