Kılıçdaroğlu'na İzmir'de altyapı isyanı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, selin vurduğu esnafı ziyaret etti. Dükkanını su bastığını ifade eden bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, ''Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin'' dedi. Kılıçdaroğlu ise söz konusu gelişmeleri iklim değişikliğine bağladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde kuvvetli yağışla oluşan selde dükkanları zarar gören İzmir esnafını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, programı kapsamında geldiği Konak ilçesindeki Güzelyalı Semti sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

''ALTYAPI GERÇEKTEN BİTİK''

Kılıçdaroğlu'nun sohbet ettiği esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleştirerek şunları söyledi:

"Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce Karabağlar'da can yandı. Şimdi burada esnaflarla birlikte canımız yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir'de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum."

Kılıçdaroğlu, ise söz konusu gelişmeler için "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Ön tespitler yapıldı." dedi.

Kılıçdaroğlu'na İzmir'de altyapı isyanı

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLADI

Körbulak, iş için çok sık yurt dışına gidip geldiğini, deniz seviyesinin altındaki Hollanda gibi ülkelerde bu sorunun yaşanmadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hollanda'nın koşullara göre altyapı yapılıyor. Burada ise Türkiye koşullarına göre altyapı yapılıyor ama olağanüstü, afet boyunda olan yağmur yağınca tabii bunlar çıkıyor ortaya. İklim değişikliğiyle beraber yeniden bütün çalışmalar gözlen geçirmek lazım. Tek İzmir için değil Türkiye için." dedi.

(AA)

 

Kılıçdaroğlu'na İzmir'de altyapı isyanı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP İzmir Sel (Doğa olayı) altyapı vatandaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.