Kılıçdaroğlu'dan Zayed'e sert tepki! "Tam bir densizlik! Büyükelçi derhal çekilmeli"

CHP Genel başkanı Kemal kılıçdaroğlu, BAE Dışişleri Bakanı’nın Fahrettin Paşayla ilgili sözleriyle ilgili "Tam bir densizlik. Türkiye, Büyükelçisini derhal çekmeli. İlişkileri minumum düzeye indirmeli bakan özür dileyinceye kadar. Bu, sözle yanıt verme ve sözle eleştirmenin ötesinde eyleme dönüşmeli ve büyükelçi Türkiye’ye geri çağrılmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini takip eden gazetecilerle buluşmasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu gündemin birinci sırasında yerleşen Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Zayed'in, "Fahreddin Paşa" hakkındaki paylaşımı için "Tam bir densizlik" ifadesini kullandı. CHP Lideri sözlerini şöyle sürdürdü;

İLİŞKİYİ KESMELİYİZ

"Türkiye, Büyükelçisini derhal çekmeli. İlişkileri minimum düzeye indirmeli bakan özür dileyinceye kadar. Bu, sözle yanıt verme ve sözle eleştirmenin ötesinde eyleme dönüşmeli ve büyükelçi Türkiye’ye geri çağrılmalı. Özür dileyinceye kadar onlarla her türlü ilişkiyi kesmeliyiz. Beni endişelendiren, tabii Erdoğan içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmak için her fırsatı kendi penceresinden değerlendiriyor. Osmanlı’nın hiçbir eserini o topraklarda barındırmak istemiyorlar. Onlar Medine’nin kurtuluşunda da, Ortadoğu’da bizim askerlerin olduğu dönemlerde bizi arkadan vurgular. İhanet ettiler bize. Tarih bu gerçekleri biliyor.

kAlAcIdarogIlu_gazeteciler

HAKIMDA KAÇ DAVA VAR BİLMİYORUM

Hakkımda kaç dava olduğunu bilmiyorum. Sabah, öğle, akşam davalar açılıyor. Dava açıldı diye söylediklerimden vaz mı geçeceğiz, geçmeyeceğiz. Onlar dava ile bizi susturmak istiyorlar ama susmayacağız. Bizim dışımızda hükümeti eleştiren ikinci bir parti kalmadı. Bizim varlığımız için oturup dua etsinler.

ERKEN SEÇİME ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Erken seçim kararını alacak yer yasal olarak Parlamento’dur. Tüm çalışmalarımız erken seçime odaklı olarak sürüyor. Kendi iç hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özel bir ittifak arayışımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir parti seçimi değil, demokrasiden yana olanlar ve olmayanlar seçimidir. O nedenle diyoruz ki biz, 2019’da bu seçimleri kesinlikle alacağız. Ama nasıl alacağız? Bizim amacımız 50 artı 1 değil, en az yüzde 60. Çünkü Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmamızın yolu en az yüzde 60 ile gelip, halkın desteği ile demokrasiyi sıfırdan yeniden inşa etmektir.

KIZIM MEKTUP YAZACAK

Ev benim üstümde olmadığı için kızımın evi. Güneş gazetesinin sahibi kim belli değil, bunu öğreneceğiz ve kızım doğrudan doğruya mektup gönderecek, ‘vekalet verdiğiniz avukatı bildirin, evi satmaya hazırız’ diye. Böylece 1 milyon dolarlık evden kurtulmuş olacağız.

DÜNYA TRUMP’IN KARŞISINDA

Umarım hiçbir ülke Trump’ın tehdidine boyun eğmez. Bütün dünya Kudüs konusunda Trump’ın karşısında. Bu çok önemli bir gelişme. Trump’ın yaptığı hatayı fark etmesi görmesi lazım. Ülkelerin onuru gururu var. Hiçbir ülke kendi onurunu gururunu parayla satmaz.”

Kılıçdaroğlu'dan Zayed'e sert tepki! "Tam bir densizlik! Büyükelçi derhal çekilmeli" ile ilgili etiketler BAE Süleyman Soylu Trump Kılıçdaroğlu fahreddin paşa buz rezidans
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.