Kılıçdaroğlu’dan HDP itirafı! 'Panikle HDP'yi muhatap ilan etti. Çünkü projeleri çöpe gidebilir!'

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, Kürt sorununun çözümü için Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP dediği, HDP’li Sezai Temelli'nin İmralı’yı işaret ettiği 'muhatap' tartışmasını ve ABD'nin eski başkanı Trump'ın ‘Üç yıl içinde ABD diye bir ülke kalmayacak’ açıklamasını konuştu.

"ÇÖZÜMÜN ADRESİNİN 'İMRALI' OLDUĞUNU MİTHAT SANCAR'IN AĞZINDAN DA DUYDUK"

Nedim Şener, "Kılıçdaroğlu'nun kendi deyimiyle 'Kürt sorunu' dediği muhatabın HDP olduğunu söylemesi önceden belliydi. Ondan daha dehşet verici olan, HDP Eski Genel Başkanı Sezai Temelli'nin 'HDP var ama asıl muhatap İmralı' diyerek PKK elebaşı Öcalan'ı adres göstermesiydi. 2009'larda Ahmet Türk'ün, 2013'te Pervin Buldan'ın ve Selahattin Demirtaş'ın, 2019'da Sezai Temelli'nin, 2020'de Mithat Sancar'ın söylediğinin benzeriydi. HDP "Bu işi bizimle konuşamazsınız, muhatap İmralı'dır" diyor. Altındaki gizli özne de dağdaki teröristlerdir, Kandil'dir demek istiyor. Öcalan'ın sırtını yasladığı arkasındaki güç PKK'nın silahlı gücü. Temelli'nin açıklaması şahsi görüşüdür diyerek tekzip etmeye çalışacaktır. Ancak bu da yeterli olmayacaktır, geçmişteki eş başkanların benzer sözler söylediği demiştim. Tam da dediğim gbi oldu. Temelli 'şahsi görüşüm' dedi. Sancar da Temelli'den farklı bir şey söylemedi. Temelli'nin duruşu başından beri çok netti. 'İmralı'nın rolünü inkar edemezsiniz, meseleyi çözümsüzlüğe götürürsünüz' diyerek çözümün adresinin İmralı olduğunu Mithat Sancar'ın ağzından da duyuyoruz.

"2023 SEÇİMLERİNDE OLUR DA HDP'NİN OYLARI CHP'YE GİTMEZ DE, PROJE ÇÖPE GİDECEK DİYE CHP'NİN UYKULARI KAÇIYOR"

HDP'liler ve PKK'lılar çok net. Onların kürt sorunundan anladığı Öcalan'a özgürlük, özerklik, öz savunma birlikleri ve ana dilde eğitim gibi ülkeyi bölmeye götürecek ne varsa terör örgütünün söylediklerini HDP'liler çözüm olarak tartışmak istiyorlar. Anayasa'yı değiştirmek istiyorlar. CHP'liler de bir taslak oluşturmuştu. Acınası hal şu; İYİ Parti ve CHP’nin uykuları kaçıyor. 2023 seçimlerinde olur da HDP’nin oyları onlara gitmezse proje çöpe gidecek diye. Akşener söylemişti; 'Biz bir proje için bir araya geldik'. Dolayısıyla bu olay sanki yaşanmıyor gibi davranmaları. Akşener'in de bu olaya duyarsız kalması.

"HDP MİLLET İTTİFAKINI 'İSTEMEDİĞİMİZ BİR ADAYI ORTAYA KOYARSANIZ VE SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE İMRALI'I MUHATAP ALMAZANIZ SİZİ DESTEKLEMEYİZ VE SEÇİMİ KAYBEDERSİNİZ' DİYEREK TEHDİT EDİYOR"

Akşener gezisi sırasında sorulan soruları cevapsız bıraktı. Bir önceki tartışma sırasında Akşener 'AK Parti ve MHP, HDP'yi PKK üzerinden şeytanlaştırıyor' demişti. Aytun Çıray'dan önce söyleyen Akşener'di. Bu durumda Temelli'nin ve Sancar'ın söyledikleri üzerinden HDP'nin şeytanlaştırılması bizzat HDP'liler tarafından yapılmış oluyor. Biz HDP diye bir parti yoktur, PKK'nın sözcüsü ve siyasi kolu vardır diyoruz.  Ben ‘HDP’ye verilen oy askerime sıkılan kurşun’ dediğimde neden dava açıldı, hakaret edildi? Bakın işte kendileri söylüyor. Kılıçdaroğlu 50+1'i sağlamak için HDP'lilere muhtaç. Bu panikle yapılan bir açıklama. Çünkü bir adaylık tartışması var ve HDP, ‘Bizim istemediğimiz bir aday gösteremezsiniz’ dedi. Kılıçdaroğlu HDP'yi muhatap almaya çalışıyor. Bundan sonra, bu iş olmamış gibi konuyu değiştirecekler. HDP köşeye sıkıştı, bunu biliyor. Millet İttifakı'nı şöyle tehdit ediyor; 'Eğer bizim istemediğimiz bir adayı ortaya koyar ve sorunun çözümünde İmralı'yı muhatap almazsanız biz görüşümüzü değiştiririz ve sizi desteklemeyiz. Siz de seçimi kaybedersiniz' şantajına boyun eğiyorlar." sözlerini kullandı.

"YALNIZCA TÜRKİYE İÇİN DEĞİL, DÜNYA İÇİN BİR YOL AYRIMINDAYIZ. TÜM DÜNYA BİR TÜRBÜLANSA GİRECEK!"

Mete Yarar, "Yalnızca yol ayrımı Türkiye için değil, dünya için bir yol ayrımı. Biden'ın BM'deki konuşması ve diğer ülkelerin konuşmasına bakıldığında, hatta ABD hava kuvvetleri komutanı ilginç bir açıklama yaptı. Bir şeyin sonuna gelindiğinin herkes farkında. Trump geçen günlerde 'Eğer böyle gider 3 sene içinde ABD diye bir şey kalmayacak' demişti. Bu açıklamayı yapan kişinin sıfatı çok konuşulmadı. 2 sene önce yeni gelen bir başkandan bahsediyoruz. Çin ile, küresel dönüşüm ile ilgili bütün raporlara hakim olan bir kişiden bahsediyoruz. Ekonomistler, FED, CIA, Pentagon önüne raporlar kondu, kendisinin de olduğu toplantılarda tartışıldı. Ayrılmadan önceki yaptığı toplantıda da 'Artık küreselciler ile vatanseverlerin mücadelesi' tabir de sıradan bir kelime değildi. O gün için söylediklerini de üst üste koyarak Trump'ın o söylemini basit olarak algılamıyorum. Bütün geçmişteki konuşmalardaki hatalarını, gaflarını, söylemlerini büyük konuşma olarak değerlendirdik ama bu kişinin yakın zamanda ABD başkanı olduğunu unuttuk. Gizli bütün raporlara hakimdi. Dünya 2020'lerin ortasında 2030'a kadar giden süreçte müthiş bir türbülansa girecek. Ufak sarsılmalardan değil, Pasifik'i ve Atlantik'i geçerken yaşanan büyük türbülanslardan bahsediyorum. Öyle türbülanslar yaşanacak ve o zamanlar ne yapacağımıza şimdiden karar vermeliyiz. Herkesin yaptığı hazırlıklardan çok daha büyük bir hazırlık yapılmak zorunda. Hegemonya güçlerinin yer değiştirmesi açıkçası en fazla gelişmekte olan ülkeleri etkiliyor. Bizim pozisyonumuzda olan ülkeler. Bu türbülansın sonucundaki askeri dönüşümlere, ittifak dönüşümlerine,  ülkelerin bazılarının ortadan kaldırılmasına ve kalkmasına, büyük göçlerine ve sınır sorunlarına hazır mıyız?" dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Kılıçdaroğlu’dan HDP itirafı! 'Panikle HDP'yi muhatap ilan etti. Çünkü projeleri çöpe gidebilir!' ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına CHP HDP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.