Kılıçdaroğlu'dan "Güneş Motel" temasları...

Muharrem İnce'nin kuracağı parti gündemiyle boğuşan CHP'de toplu istifalar devam ediyor. Partinin Sakarya teşkilatında 120 kişinin istifa ederek CHP'den ayrılması ve bu isimlerin İnce'nin partisine katılacağının sinyalleri Kılıçdaroğlu ve çevresinde panik yarattı. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, CHP’de Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile İnce taraftarları markaja alınarak çeşitli makam ve mevki vaatleri verildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ana muhalefet partisi CHP’de hareketli günler yaşanıyor. Çeşitli illerde bulunan belediye ve teşkilatlarda taciz ve tecavüz olayları, HDP ile gizli anayasa görüşmesi iddiaları, ve terör örgütü PKK'nın adını anmama gibi skandallarla boğuşan CHP’de şimdi de partiden ayrılan Muharrem İnce sıkıntısı başladı.

AK Partili eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Partili eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Partili eski Bakan Ali Babacan ile dirsek temasında bulunduğu bilinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide yeni bir uygulama başlattığı ifade edildi. İddialara göre Kılıçdaroğlu, CHP’den istifa eden Muharrem İnce ile temasta olan CHP kökenli isimleri yakın markaja aldı.

Öte yandan CHP'li muhaliflerin, "Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ya da bir ülkücü bile Kemal Kılıçdaroğlu için dost olabilirken, Muharrem İnce partide hala düşman olarak olarak tanımlı" şeklinde konuştukları da ifade edildi.

CHP'DE MUHALİFLERE HANGİ VAATLER VERİLDİ?

SuperHaber, CHP içerisinde son günlerde yaşanan hareketli günlerin ardından çok konuşulacak kulis bilgilerine ulaştı.

CHP kulislerinde konuşulan iddialar yenilir yutulur cinsten değil;

"Cumhurbaşkanlığı seçim gecesi, CHPli Engin Altay tarafından satılan ve Tuncay Özkan’ın medya ve sosyal medya trollerince, içki içti diye iftira çalınan Muharrem İnce’nin, seçim gecesi yanında olan ve oğlu gibi gördüğü şu anki Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, artık en fanatik 'Kemal Kılıçdaroğlu’cu' oluverdi. Bunlara şaşırıyorken, Muharrem İnce’nin kardeşi kadar yakın gördüğü, 5 dönem Bilecik Milletvekilliği yapan Yaşar Tüzün de örgütlerden sorumlu Memleket Hareketi Genel Sekreteri olmasına kesin nazarıyla bakılırken, bir anda CHP’nin Belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yardımcısı olarak atandı. Tüzün’ün adı şu sıralar Çankaya Belediye Başkanlığı için geçiyor. Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmaylarının önünde Tüzün’e bunu sözünü verdiği konuşuluyor.

Yine Muharrem İnce’nin 'oğlum' dediği Doruk Bulut, Silivri meclis üyesi, o da Halk TV Genel Müdürü yapıldı. Halk TV’yi İngiliz iş adamı Cafer Mahiroğlu (İmamoğlu’na çok yakın bir isim) satın alınca, Bulut da inceden inceye uzaklaşıverdi..."

"CHP İstanbul İl Başkanı olmasına kesin gözü ile bakılan Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın damadı olan Nadir Ataman da son dakika golü ile İnce’yi bırakanlar arasında oldu. Ataman da şu an İmamoğlu’nun il genel meclisi üyesi ve basın sorumlusu. Tüm bunlara bir de Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu eklendi. Kılıçdaroğlu, Kesimoğlu için de af çıkararak CHP’ye dönmesinin önünü açtı."

MARKAJA ALINANLAR VE YALNIZ BIRAKANLAR İNCE’YE İYİLİK YAPTILAR!

Öte yandan SuperHaber'e CHP içinden kulis bilgiler aktaran kaynaklar, İnce’nin partisine gitmemeleri için verilen vaatlerle ikna olan söz konusu isimlerle ilgili ilginç iddialar aktardı.

Buna göre, Kemal Kılıçdaroğlu’nun markaja aldığı isimler aslında Muharrem İnce’ye büyük iyilik yaptı. Kılıçdaroğlu’nun farkında olmadan İnce’ye yaptığı olumlu katkılar ise şöyle ifade edildi;

"Tüm bunlar ilk başta Kılıçdaroğlu’nun başarısı olarak algılansa da aslında Muharrem İnce’ye büyük bir iyilik yapılmış oldu. Çünkü yıllardır seçim gecesi dahil inceden inceye, bilinçli hatalar yapmasına katkı sunan Muharrem İnce markasının ayağında pranga olarak sağa sola sürüklediği, ama hiçbir liyakat ve vizyon sahibi olmayanlar, yani İnce’nin çevresindeki bu sarmal artık kırılmaya başlıyor. Bu çok iyi bir şey. Çünkü, siyasette hizip ve dar kadroculuktan başka bir şey bilmeyen yapıların yerini bugünden itibaren Memleket Partisi bünyesinde tertemiz, idealist, mesleklerinde uzman yeni nesil vizyoner siyaset güdecek isimler dolduracak.

Muharrem İnce hatalarından ders çıkarır, hizipçilerden bu vesile ile arınıp yeniden heyecan ile gaza basarsa, kanımızca; önümüzdeki günlerde Türkiye yeni bir lider kazanır. İnce’ye tavsiyemiz, CHP’de hizipçilikten ve menfaatten başka bir davranış şekli edinmeyen kim varsa çevresinden temizleyiversin. Son olarak da Kılıçdaroğlu’na, çevresindeki menfaatçileri ayıkladığı için teşekkür etsin.

Edindiğimiz izlenim ve bilgilere göre, şu an İnce’nin yanında 15 civarı üst düzey iş insanı var. Bunların yanında 3-4 önemli CEO ve alanlarında uzman bugüne kadar siyasetten uzak durmuş birçok önemli akademisyen var. İnce kafasından CHP’yi atabilir de artık kendisini, projelerini anlatmaya başlarsa, işler değişir."

Kılıçdaroğlu'dan "Güneş Motel" temasları... ile ilgili etiketler CHP Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.