Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a İsmet İnönü yanıtı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması üzerinden hükümete eleştirilerde bulundu. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İsmet İnönü eleştirisine de yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik. Önümüzdeki günlerde genel kurula indireceğiz. Kim destek veriyor kim destek vermiyor ortaya çıkacak. Siz hangi parti samimi hangisi değil göreceksiniz.

Terör insanlık suçudur, yaşlısı genci yoktur. Masum çocukları katlederler. Her yola başvururlar. Bugün Hakkari Çukurca'dan bir şehit haberimiz daha geldi, Allah'tan rahmet diliyoruz.

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Bir gazeteci Suudi Arabistan'ın başkonsolosluğuna gidiyor, çıkamıyor. Rivayetler çok. Trump Amerika'dan yüksek sesle bağırıyor. Bir yabancı gazeteciyi koruyamıyorsan onun güvenliğini sağlayamıyorsan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden söz edilebilir mi? Cemal Kaşıkçı ne oldu kimse bilmiyor. Öldürüldüğü konusunda kesin rivayetler var. Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa gidişiyle ilgili görüntüyü yabancı bir haber ajansı yayınlıyor. Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi gözden geçirmeliyiz. Sorumlular yargıya teslim edilmeli. Dokunulmazlığı olanların sınırdışı edilmesi lazım.

ERDOĞAN'A İSMET İNÖNÜ YANITI

45 yıl önce hayatını kaybetmiş. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş. Türkiye'nin tapusu Lozan'ın kahramanıdır. Savaş meydanlarında çarpışmış. Neyini söyleyeyim İnönü'nün. İnsana, inanca saygılı. Siz kalkıyorsunuz İnönü üzerinden beni vurmaya çalışıyorsunuz. Biz bakıyorsunuz Türk ve Amerikan bayrağı birlikte, bir karşılamada elinde tutuyor. Hiç kimse İsmet İnönü'yü aldatmadı veya kandırmadı. Kendi iradesiyle çok partili hayatı getirdi. Kaybettiği zaman bu yenilgi benim en büyük zaferimdir, bu ülkeye demokrasiyi getirdim diyecek kadar erdemlidir."

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a İsmet İnönü yanıtı! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.