Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a bayrak yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimi kazanan partisinin belediye başkanlarını ziyaret ve tebrik etmek için Balıkesir'e geldi. Kılıçdaroğlu Bandırma'da açıklamalarda bulundu, kendisini Doğu Akdeniz'deki açıklamaları üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bandırma'da halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Vay efendim sen bayrağı bilmiyor musun. Sen meraklanma ben bayrağı senden çok daha iyi bilirim. Hele hele Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında olan bir kişiye bayrak edebiyatı yapamazsın. Kalkmış bana bayrak edebiyatı yapıyor, Kıbrıs diyor.

Orada Türk bayrağı dalgalanıyorsa rahmetli Ecevit sayesindedir. Sen kim milliyetçilik kim? Vatan, bayrak sevmek başka bir şeydir. Bu bayrak edebiyatı yapan zat çuval olayında ABD'ye bir nota verdi mi? Siz müzik notasından mı bahsediyorsunuz dedi. Vatan sevgisi bir kişinin tekelinde değildir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz açıklamaları üzerinden eleştirdiği Kılıçdaroğlu'na "Orada bulunan Silahlı Kuvvetlerimize ait fırkateynlerimizden tutunuz, oradaki 2 sondaj gemimiz, devasa ay yıldızlarla süslü olan sondaj gemilerimiz, sismik araştırma gemilerimizi tanımasını istiyorum. Demek ki Türk bayrağını bu da tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız. İstesen de istemesen de tanıtacağız. Biz orada bu çalışmalarımızı yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz" sözleriyle yüklenmişti.

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a bayrak yanıtı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.