Kılıçdaroğlu: "Zenginden alıp fakire vereceğiz!"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuşuyor

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bir haksızlığı anlatacağım sizlere. Gazi İrfan Bayar. Bir derneğin yöneticileri arasında. Bu kardeşimiz geçen cumartesi günü intihar etti. Bir gazi neden bir arabanın içinde intihar etsin. 93-98 yılları arasında asayiş özel hareketta görev yapmış. Kuzey Irak'ta yaralanıyor ve görevinden ayrılıyor. Gazi çocukları özel okula gidebilir. Bu gazimiz de ben gaziyim, işte belgem diyor. Kastamonu'da 2 özel okul var. Milli eğitim müdürü bir okula kaydediyor. Okulun FETÖ'ye ait olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Çevre Bakanlığı'nın müfettişleri çağırıyorlar Ankara'ya. Derdini anlatmaya çalışıyor. FETÖ'cü diye suçlarlar, Kastamonu'da da aynı şekilde suçlanıyor. "Ben vatan haini miyim?" der. Gelen tepkiler bir noktaya gelir ve gazimiz intihar etmek zorunda kalır.

Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok. Bu gazinin ne günahı var. Hangi okula kaydedeceğine milli eğitim müdürü karar veriyor. Bir devlet böyle yönetilemez.

TORBA KANUN ELEŞTİRİSİ

Zonguldak'ta 170 yıldır kömür çıkarılır. Kömür Zonguldak için stratejik üründür. Kömür sayesinde düğünler yapılır, sofralar kurulur, gelir artar. 'Kara elmas' der zaten Zonguldaklı kömüre. Torba kanun içine 58. madde yerleştirdiler. Bölecekler, parçalayacaklar ayrıca ruhsatlandıracaklar sonra bunları birilerine peşkeş çekecekler. Zonguldaklı kardeşlerim iyi dinlesinler. Senin derdini, yerin altında çalışan işçinin derdini, tek ama tek anlatan parti CHP'dir. Bunu unutma.

Bütün işsizlere sesleniyorum. Bu hükümet size iş bulmaz kardeşim. Herkes aklını başına almak zorundadır. Savrulan bir Türkiye istemiyoruz.

KİMSENİN İŞİNE SON VERMEYECEĞİZ

CHP gelir, AK Partili belediyeleri alırsa oradaki işçilerin işine son verir propagandasını yapıyorlar. CHP'li bir belediye başkanı o belediyeyi aldığında kimsenin görevine son verilmeyecek. Biz herkesin alın terine saygılıyız. Propagandayı bu noktaya taşıdılar çünkü zemin altlarından kayıyor.

CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET NET 1500 LİRA

CHP ne yapacak? Zenginden alacağız fakire vereceğiz. Sözüm söz. Adaletle alacağız oradan da. Asgari ücretten vergi almayacağız. Asgari ücret vergi dışı kalacak. Bugün CHP'nin bütün belediyelerinde asgari ücret net en az 1500 liradır. Verdiğimiz sözü tuttuk.

Kılıçdaroğlu: "Zenginden alıp fakire vereceğiz!" ile ilgili etiketler CHP Kılıçdaroğlu grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.